Rustic Sole tuorejuustolla ja kylmäsavulohella

Rapean SBS Rustic Sole -leivän päälle sopii erinomaisesti tuorejuusto, kylmäsavustettu lohi ja marinoitu punasipuli. Kokeile kahvilan vitriinissä!


4-6 annosta
  • 4-6 viipaletta SBS Rustic Sole -leipää
  • 2 kupillista vettä
  • 1 kuppi kidesokeria
  • 1/2 kupillista etikkaa 12%
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • 200 g kylmäsavustettua lohta viipaleina
  • tuoreita yrttejä maun ja sesongin mukaan (basilika, timjami, ruohosipuli, punainen mangoldi)

  1. Viipaloi leipä ja voitele viipaleet tuorejuustolla.
  2. Lisää viipaleille lohta ja marinoitua punasipulia.
  3. Viimeistele leivät hienoksi yrtteillä.

Marinoitu punasipuli:

  1. Kiehauta 2 dl vettä, 1 dl jauhettua sokeria ja 1/2 dl etikkaa. Anna jäähtyä.
  2. Viipaloi punasipuli hienoksi ja laita lasipurkkiin, jossa on tiukka kansi.
  3. Kaada jäähdytyskerroksen yli ja anna jäähtyä, mieluiten yön yli.
  4. Marinoitu punasipuli säilyy hyvänä jääkaapissa noin viikon.