Laaja valikoima myös gluteenittomia tuotteita

Tuotemerkeiltä Moilas Gluten Free sekä Ketoinen saat meidän kauttamme ammattikeittiöille ja paistopisteille sopivia gluteenittomia leivonnaispakasteita.

Moilas Gluten-Free

Ryhdyimme yhteistyöhön Moilas Oy:n kanssa, jotta voisimme tarjota ammattikeittiöille ja paistopisteille entistä paremmin sopivia gluteenittomia leivonnaispakasteita.

Nämä tuotteet ovat kuluttajapakkauksista tuttuja, pidettyjä Moilas-tuotteita – nyt ammattilaisille sopivassa pakkauskoossa, kätevissä yksittäispakkauksissa ja uusilla tilausnumeroilla. Katso sivun alalaidasta valikoimamme gluteenittomia tuotteita!

Lantmännen Unibake vastaa Food Service - ja myymäläleivonnan asiakkaille myytävien Moilas Gluten-Free -tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä.

Ketoinen

Uusi yhteistyö Ketoinen Oy:n kanssa laajentaa entisestään erityisruokavalioille sopivien tuotteiden valikoimaamme. Ketoisen leipäset ovat viljattomia, gluteenittomia, hiivattomia ja laktoosittomia. Runsaasti kuitua ja proteiinia sisältävä leipänen sopii näin muun muassa gluteenittomaan, vähähiilihydraattiseen, ketogeeniseen ja fodmap-ruokavalioon.

Lantmännen Unibake edustaa Ketoinen -tuotteita ammattikeittiöille ja vähittäiskaupalle, Ketoinen Oy vastaa markkinoinnista kuluttajille.

Käyttövinkkejä

  • Kouluta henkilökunta gluteenittomuuden huomioimiseen ja omavalvontaan.
  • Huomioi gluteenittomuus jo menun suunnittelussa.
  • Varmista aina kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus.
  • Varastoi kontaminaatioriski huomioiden.
  • Estä kontaminaatio eri työvaiheissa.
  • Paista gluteenittomat tuotteet erikseen, mikäli niitä ei ole yksittäispakattu paistonkestäviin pusseihin.
  • Tarjoile gluteenittomat tuotteet omasta astiastaan ja omien ottimien, leipäveitsien sekä levitteiden kanssa.
  • Pidä jatkuvasti huolta erityisruokavalioiden merkinnöistä.

Pääosa Moilas Gluten-Free tuotteista on yksittäispakattuja, mikä pienentää kontaminaatioriskiä. Muista myös selkeä ja näkyvä merkintä gluteenittomuudesta, jotta kuluttaja löytää tuotteet.

Käyttövinkkejä

Käytä gluteenittomuuden ilmaisemiseen selkeitä merkintöjä näkyvällä paikalla, niin palvelet asiakastasi parhaiten. Keliakialiitto järjestää vuosittain teemallisen Keliakiaviikon, johon voit osallistua. Voit lukea lisää Keliakiaviikosta Keliakialiiton verkkosivuilta.

Gluteenittomat tuotteet ovat parhaimmillaan lämmitettyinä juuri ennen nauttimista – lämmitä ne siis ennen tarjoilua aina kun mahdollista, tai paistopisteestä myytynä vinkkaa asiakasta lämmittämään tuote itse kotona.

Suhtaudu gluteenittomista tuotteista kiinnostuneisiin myönteisesti ja vastaa kysymyksiin auliisti. Keliakialiiton kyselyn mukaan 70 % keliaakikoista epäilee gluteenittoman annoksen turvallisuutta kodin ulkopuolella: varmista siis, että olet asiakkaasi luottamuksen arvoinen!

Usein kysyttyä

Miksi useille tuotteille suositellaan paistoa, vaikka ne ovat kypsiä?
Gluteenittomat tuotteet ovat parhaimmillaan, kun ne on paistettu ja vielä lämmitetään ennen tarjoilua.

Mikä merkitys pakkauskalvoilla on?
Pakkauskalvot pitävät tuotteesta huolta leipomolta pöytään asti. Kalvo suojelee kontaminaatiolta ja pitää tuotteen tuoreempana.

Kuivuvatko gluteenittomat leipomotuotteet tavallisia herkemmin?
Riski kuivua on suurempi gluteenittomilla tuotteilla. Osa tuoreudesta saadaan takaisin lämmittämällä tuote kevyesti ennen tarjoilua. Myös yksittäispakkaus auttaa säilyttämään kosteutta.