Överimunkit: vappu

Munkeista on helppo ilmentää sesonkeja! Kokeile vappumunkkeihin värikkäitä kuorrutteita ja koristeita piristämään vitriiniä.


  • erilaisia munkkeja, esim. Vaasan Junior Munkkirinkeli
  • maito- tai valkosuklaata
  • värikkäitä valmiskuorrutteita
  • värikkäitä makeisia, minivaahtokarkkeja...

Jos dippaat munkit jäisinä, suklaata tarttuu munkkiin enemmän ja se myös jähmettyy nopeammin. Täysin sulatettuun munkkiin tarttuu ohut kerros suklaata, joka jähmettyy taas hitaammin. Pohdi, kumpi tapa on sinulle parhain.

  1. Sulata suklaa tai kuorrute sulatusteholla mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Kasta munkki kuorrutteeseen niin, että noin puolet munkista kuorruttuu. Kuorruta puoli pellillistä kerrallaan, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä liikaa.
  3. Koristele joko suklaaraidoin tai erilaisin ripottein.
  4. Jos kuorrutat sulatettuja munkkeja, anna kuorrutteen jähmetä kylmiössä noin 10 minuuttia ennen esillepanoa. Mikäli kuorrutat jäisiä munkkeja, anna niiden sulaa huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia.
  5. Muista tuoteseloste asiakasta varten!