Kuorrutetut munkit

Munkeista on moneksi! Kokeile erilaisia kuorrutteita, ripotteita ja täytteitä eri hetkiin ja sesonkeihin. Kokeile kuorruttaa myös muita Vaasan munkkeja.


  • erilaisia munkkeja, esim. Vaasan Junior Munkkirinkeli
  • maito- ja valkosuklaata sekä tummaa suklaata
  • nonparelleja tai strösseleitä
  • vaihtoehtoisia ainesosia ovat muunmuassa eriväriset valmiskuorrutteet, pähkinärouhe sekä muut ripotteet ja tomusokeri

Jos dippaat munkit jäisinä, suklaata tarttuu munkkiin enemmän ja se myös jähmettyy nopeammin. Täysin sulatettuun munkkiin tarttuu ohut kerros suklaata, joka jähmettyy taas hitaammin. Pohdi, kumpi tapa on sinulle parhain.

  1. Sulata suklaa tai kuorrute sulatusteholla mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Kasta munkki kuorrutteeseen niin, että noin puolet munkista kuorruttuu. Kuorruta puoli pellillistä kerrallaan, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä liikaa.
  3. Koristele joko suklaaraidoin tai erilaisin ripottein.
  4. Jos kuorrutat sulatettuja munkkeja, anna kuorrutteen jähmetä kylmiössä noin 10 minuuttia ennen esillepanoa. Mikäli kuorrutat jäisiä munkkeja, anna niiden sulaa huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia.

Vinkkejä!

  • Voit myös jättää munkin kokonaan dippaamatta ja tehdä erivärisillä suklailla pelkkiä vanakuvioita.
  • Tomusokerimunkki: Ripottele tomusokeri sulatetun munkin päälle sihdin avulla.
  • Täytetty munkki: Munkeista saa unelmallisia halkaisemalla ne ja lisäämällä puoliskojen väliin kermavaahtoa. Toimii erityisesti reiättömien munkkien kanssa, kuten Vaasan Mustikkatassun.
  • Saat munkkeihin lisää väriä käyttämällä erilaisia valmiskuorrutteita.

Katso muut videoreseptit alta.