Munakokkelilla, pekonilla ja uunitomaatilla täytetty leipä

Aamupalaksi sopiva runsaasti täytetty SBS Rustic Kurpitsansiemensämpylä. Munakokkeli, pekoni ja oreganolla maustetut tomaatit tuovat puhtia päivään.


10 annosta
  • 10 kpl SBS Rustic Kurpitsansiemensämpylöitä
  • 10 ilmakuivattua kinkkusiivua
  • 250 g salaattisekoitusta tai -pinaattia

Munakokkeli:

  • 6 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl cayennepippuria (capsicum)
  • 1 rkl öljyä

Uunissa paistetut tomaatit:

  • 15 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa

 

Munakokkeli:

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, suola ja pippuri. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada seos paistinpannulle.
  3. Sekoita, kunnes munaseos on kiinteää.

Uunissa paistetut tomaatit:

  1. Leikkaa tomaatit kahtia ja aseta ne leivinpaperille.
  2. Ripottele tomaattien päälle oreganomaustetta ja paista 12-15 minuuttia 190-asteisessa uunissa.
  3. Uunissa paistetut tomaatit sopivat erinomaisesti leivän väliin, koska nesteet haihtuvat uunissa, eikä leipä vety.

Pekoni:

  1. Levitä ilmakuivattu kinkku leivinpaperille ja paista 190-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes kinkku on rapeaa.
  2. Valmista kurpitsansiemensämpylät ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  3. Halkaise sämpylät ja täytä salaatilla tai salaattipinaatilla, munakokkelilla, pekonilla ja uunissa paistetuilla tomaateilla.
  4. Leipä sopii erinomaisesti aamiaiseksi.