Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Hot Dog- ja burgertäytteet
Olemme kehittäneet nämä täytteet erityisesti Gourmet Hot Dogeille ja Burgereille – valmista säilöön ja käytä monipuolisesti eri annosten kanssa.
Marinoitu pinaattikiinankaali (pak choi):
- 4 pinaattikiinankaalta karkeasti silputtuna
Marinadiliemi:
- 2 dl etikkaa
- 200 g sokeria
- 1 pieni tuore chili hienonnettuna
- 1 tl suolaa
Mangosalsa:
- 2 mangoa 5x5 mm kokoisina kuutioina
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl hienonnettua raakunaa
- 1 dl etikkaa
- suolaa ja pippuria
Kookossinappi:
- 400 ml kookosmaitoa
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 rkl sinappijauhetta
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 5 tuoretta salvian lehteä
Paistinpannulla paistettu makea maissi:
- 200 g maissia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Uunissa paistetut tomaatit:
- 8 tomaattia neljään osaan halkaistuna
- 2 rkl öljyä
- 1 tl timjamia
Rouhea keltainen ketsuppi:
- 6 keltaista tomaattia kuutioina
- 50 g kapriksia hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 50 g pientä sipulisilppua
- 2 rkl hunajaa
- 20 g rosmariinia hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Marinoidut porkkanat:
- 200 g ohuita porkkanasiivuja
Marinadiliemi:
- 2 dl etikkaa
- 200 g sokeria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl suolaa
- 5 pippuria
Paistettu kukkakaali:
- 200 g kukkakaalitikkuja
- suolaa ja pippuria
Ruisleipä-sipulicrumble:
- 100 g ruisleipää tehosekoittimessa hienonnettuna
- 2 sipulia
- suolaa ja pippuria
Peruna-aioli:
- 2 kananmunan keltuaista
- ripaus suolaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1½ dl rypälesiemenöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 50 g keitettyä perunaa karkeana soseena
Raparperikompotti:
- 400 g raparperia noin 5x5 mm kokoisina kuutioina
Marinadiliemi:
- 100 g sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl etikkaa
- 1 dl vettä
Paistinpannulla paistetut portobello-sienet:
- 100 g portobello-sieniä 5x5 mm kokoisina kuutioina
- loraus öljyä
- suolaa ja pippuria
Fenkoli-crudité:
- 1 tuore mandoliinilla paperinohueksi siivutettu fenkoli
- jäävettä
Rapeat sipulirenkaat:
- 1 iso sipuli
- ripaus hienoa suolaa koristeluun
Maissi-parsacream:
- 200 g parsaa
- 100 g makeaa maissia
- 1 dl amerikkalaista majoneesia
- suolaa ja pippuria
Marinoitu raparperi:
- 400 g ohuita raparperisiivuja
Marinadiliemi:
- 2 dl etikkaa
- 200 g sokeria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl suolaa
- 5 pippuria
Kermainen kukkakaali:
- 150 g pieniä kukkakaalin kukintoja
- 50 g kukkakaalin vartta
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Portobello-ketsuppi:
- 300 g portobello-sieniä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 3 isoa tomaattia kuutioina
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 rkl hunajaa
- 100 g sipulia silputtuna
- 25 g timjamia ja rosmariinia hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Marinoitu pinaattikiinankaali (pak choi):
- Valmista sokerista, suolasta ja etikasta marinadiliemi keittämällä aineksia 10 minuuttia.
- Kaada liemi pinaattikiinankaalen ja chilin päälle.
- Marinadiliemi voi olla kuumaa tai kylmää.
- Mikäli käytät kylmää marinadilientä, anna pinaattikiinankaalen maustua vähintään 3 tuntia.
- Kuumassa marinadiliemessä pinaattikiinankaali maustuu tunnissa.
- Huom. kylmää marinadilientä käyttämällä lopputulos on kirkkaampi.
Mangosalsa:
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
- Lisää puolet mangokuutioista ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.
- Lisää loput mangokuutiot ja jäähdytä kylmäksi.
Kookossinappi:
- Sekoita kaikki ainekset (paitsi sinappijauhe) kattilassa ja anna kiehua, kunnes seos on pienentynyt puolella.
- Siivilöi maitoseos ja lisää sinappijauhe.
- Jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Paistinpannulla paistettu makea maissi:
- Paista makea maissi paistinpannulla öljyssä kullankeltaiseksi ja rapeaksi.
- Mausta suolalla ennen tarjoamista.
Uunissa paistetut tomaatit:
- Sekoita tomaatit ja muut ainesosat kulhossa.
- Laita tomaatit uunipellille ja paista vähintään 3 tuntia 105-asteisessa uunissa.
- Anna tomaattien jäähtyä ja säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa öljyyn peitettynä.
Rouhea keltainen ketsuppi:
- Paista valkosipuli, sipuli ja rosmariini kuumalla pannulla.
- Lisää kuutioidut tomaatit ja hämmennä.
- Lisää etikka ja hunaja, anna kiehua kevyesti 5 minuuttia.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Marinoidut porkkanat:
- Kiehauta marinadin ainekset ja lisää seokseen porkkanat.
- Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Paistettu kukkakaali:
- Levitä kukkakaaliriisi leivinpaperille ja ripottele sen päälle suola ja pippuri.
- Paista 12 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
- Jäähdytä. Siirrä jäähtynyt kukkakaali keittiöpyyhkeellä vuorattuun säilytysrasiaan.
Ruisleipä-sipulicrumble:
- Hienonna sipulit tehosekoittimessa.
- Lisää suola ja raastettu tai tehosekottimella hienonnettu ruisleipä.
- Sekoita puuromaiseksi seokseksi.
- Esilämmitä uuni 150-asteiseksi ja paista ruisleipä-sipuliseosta noin 20 minuuttia tai kunnes se on rapeaa.
- Hajota crumbleksi ja käytä hot dogien täytteenä.
- Huom. lisää crumbleen makua esimerkiksi chilillä tai timjamilla.
Peruna-aioli:
- Vatkaa keltuaiset ja suola vaaleaksi ja kestäväksi vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon sinappi.
- Lisää öljy ohuena norona jatkuvasti vatkaten.
- Jos öljyä laittaa liikaa kerralla, majoneesi voi juoksettua.
- Vatkaa, kunnes olet käyttänyt koko öljyn ja seoksesta on muodostunut majoneesia.
- Sekoita majoneesin joukkoon puristettu valkosipulinkynsi ja perunat.
Raparperikompotti:
- Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja anna kiehahtaa.
- Lisää raparperi ja keitä vielä 3 minuuttia.
- Laita kompotti muovirasiaan ja anna maustua tunti jääkaapissa.
Paistinpannulla paistetut portobello-sienet:
- Paista sienet rapeiksi paistinpannulla.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Anna sienien kuivua keittiöpyyhkeen päällä.
Fenkoli-crudité:
- Viipaloi fenkoli ja liuota sitä 30 sekuntia jäävedessä. Valuta ennen käyttöä.
Rapeat sipulirenkaat:
- Kuori sipuli. Tee sipulista ohuita siivuja mandoliinilla ja asettele siivut leivinpaperille uunipellille.
- Ripottele päälle suolaa ja paista 140-asteisessa lämpökaapissa noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan rapeita.
- Jäähdytä sipulirenkaat ja laita ne keittiöpyyhkeellä vuorattuun säilytysrasiaan.
Maissi-parsacream:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kiehauta sokeria, suolaa, pippuria, laakerinlehteä ja etikkaa n. 10 minuuttia.
- Laita viipaloitu raparperi kulhoon ja kaada päälle marinointiliemi.
- Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
Kermainen kukkakaali:
- Keitä kermaa noin 20 minuuttia.
- Lisää 50 g kukkakaalin varsia ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Hienonna tasaiseksi tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää loppu kukkakaali kukintoina ja anna maustua 15 minuuttia.
Portobello-ketsuppi:
- Silppua sienet karkeasti ja paista ne kuumalla pannulla tummankultaisiksi.
- Lisää valkosipuli, sipuli, timjami ja rosmariini.
- Hämmennä, kunnes haistat paistetun valkosipulin tuoksun.
- Lisää tomaattikuutiot, hunaja ja etikka.
- Anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Ketsupin voi tarjota lämpimänä tai kylmänä.