Hot Dog- ja burgertäytteet

Olemme kehittäneet nämä täytteet erityisesti Gourmet Hot Dogeille ja Burgereille – valmista säilöön ja käytä monipuolisesti eri annosten kanssa.


Marinoitu pinaattikiinankaali (pak choi):

  • 4 pinaattikiinankaalta karkeasti silputtuna

Marinadiliemi:

  • 2 dl etikkaa
  • 200 g sokeria
  • 1 pieni tuore chili hienonnettuna
  • 1 tl suolaa

Mangosalsa:

  • 2 mangoa 5x5 mm kokoisina kuutioina
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl hienonnettua raakunaa
  • 1 dl etikkaa
  • suolaa ja pippuria

Kookossinappi:

  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 rkl sinappijauhetta
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 5 tuoretta salvian lehteä

Paistinpannulla paistettu makea maissi:

  • 200 g maissia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Uunissa paistetut tomaatit:

  • 8 tomaattia neljään osaan halkaistuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl timjamia

Rouhea keltainen ketsuppi:

  • 6 keltaista tomaattia kuutioina 
  • 50 g kapriksia hienonnettuna 
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 50 g pientä sipulisilppua
  • 2 rkl hunajaa
  • 20 g rosmariinia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Marinoidut porkkanat:

  • 200 g ohuita porkkanasiivuja

Marinadiliemi:

  • 2 dl etikkaa
  • 200 g sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa 
  • 5 pippuria

Paistettu kukkakaali:

  • 200 g kukkakaalitikkuja
  • suolaa ja pippuria 

Ruisleipä-sipulicrumble:

  • 100 g ruisleipää tehosekoittimessa hienonnettuna 
  • 2 sipulia
  • suolaa ja pippuria

Peruna-aioli:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • ripaus suolaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1½ dl rypälesiemenöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • 50 g keitettyä perunaa karkeana soseena

Raparperikompotti:

  • 400 g raparperia noin 5x5 mm kokoisina kuutioina

Marinadiliemi:

  • 100 g sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä

Paistinpannulla paistetut portobello-sienet:

  • 100 g portobello-sieniä 5x5 mm kokoisina kuutioina
  • loraus öljyä
  • suolaa ja pippuria

Fenkoli-crudité:

  • 1 tuore mandoliinilla paperinohueksi siivutettu fenkoli
  • jäävettä

Rapeat sipulirenkaat:

  • 1 iso sipuli
  • ripaus hienoa suolaa koristeluun

Maissi-parsacream:

  • 200 g parsaa
  • 100 g makeaa maissia
  • 1 dl amerikkalaista majoneesia
  • suolaa ja pippuria

Marinoitu raparperi:

  • 400 g ohuita raparperisiivuja

Marinadiliemi:

  • 2 dl etikkaa
  • 200 g sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 5 pippuria

Kermainen kukkakaali:

  • 150 g pieniä kukkakaalin kukintoja
  • 50 g kukkakaalin vartta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Portobello-ketsuppi:

  • 300 g portobello-sieniä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 3 isoa tomaattia kuutioina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 100 g sipulia silputtuna
  • 25 g timjamia ja rosmariinia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Marinoitu pinaattikiinankaali (pak choi):

  1. Valmista sokerista, suolasta ja etikasta marinadiliemi keittämällä aineksia 10 minuuttia.
  2. Kaada liemi pinaattikiinankaalen ja chilin päälle.
  3. Marinadiliemi voi olla kuumaa tai kylmää.
  4. Mikäli käytät kylmää marinadilientä, anna pinaattikiinankaalen maustua vähintään 3 tuntia.
  5. Kuumassa marinadiliemessä pinaattikiinankaali maustuu tunnissa.
  6. Huom. kylmää marinadilientä käyttämällä lopputulos on kirkkaampi.

Mangosalsa:

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää puolet mangokuutioista ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.
  3. Lisää loput mangokuutiot ja jäähdytä kylmäksi.

Kookossinappi:

  1. Sekoita kaikki ainekset (paitsi sinappijauhe) kattilassa ja anna kiehua, kunnes seos on pienentynyt puolella.
  2. Siivilöi maitoseos ja lisää sinappijauhe.
  3. Jäähdytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Paistinpannulla paistettu makea maissi:

  1. Paista makea maissi paistinpannulla öljyssä kullankeltaiseksi ja rapeaksi.
  2. Mausta suolalla ennen tarjoamista.

Uunissa paistetut tomaatit:

  1. Sekoita tomaatit ja muut ainesosat kulhossa.
  2. Laita tomaatit uunipellille ja paista vähintään 3 tuntia 105-asteisessa uunissa.
  3. Anna tomaattien jäähtyä ja säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa öljyyn peitettynä.

Rouhea keltainen ketsuppi:

  1. Paista valkosipuli, sipuli ja rosmariini kuumalla pannulla.
  2. Lisää kuutioidut tomaatit ja hämmennä.
  3. Lisää etikka ja hunaja, anna kiehua kevyesti 5 minuuttia.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa jäähtyneenä.

Marinoidut porkkanat:

  1. Kiehauta marinadin ainekset ja lisää seokseen porkkanat.
  2. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Paistettu kukkakaali:

  1. Levitä kukkakaaliriisi leivinpaperille ja ripottele sen päälle suola ja pippuri.
  2. Paista 12 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
  3. Jäähdytä. Siirrä jäähtynyt kukkakaali keittiöpyyhkeellä vuorattuun säilytysrasiaan.

Ruisleipä-sipulicrumble:

  1. Hienonna sipulit tehosekoittimessa.
  2. Lisää suola ja raastettu tai tehosekottimella hienonnettu ruisleipä.
  3. Sekoita puuromaiseksi seokseksi.
  4. Esilämmitä uuni 150-asteiseksi ja paista ruisleipä-sipuliseosta noin 20 minuuttia tai kunnes se on rapeaa.
  5. Hajota crumbleksi ja käytä hot dogien täytteenä.
  6. Huom. lisää crumbleen makua esimerkiksi chilillä tai timjamilla.

Peruna-aioli:

  1. Vatkaa keltuaiset ja suola vaaleaksi ja kestäväksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa joukkoon sinappi.
  3. Lisää öljy ohuena norona jatkuvasti vatkaten.
  4. Jos öljyä laittaa liikaa kerralla, majoneesi voi juoksettua.
  5. Vatkaa, kunnes olet käyttänyt koko öljyn ja seoksesta on muodostunut majoneesia.
  6. Sekoita majoneesin joukkoon puristettu valkosipulinkynsi ja perunat.

Raparperikompotti:

  1. Sekoita kattilassa kaikki ainekset ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää raparperi ja keitä vielä 3 minuuttia.
  3. Laita kompotti muovirasiaan ja anna maustua tunti jääkaapissa.

Paistinpannulla paistetut portobello-sienet:

  1. Paista sienet rapeiksi paistinpannulla.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna sienien kuivua keittiöpyyhkeen päällä.

Fenkoli-crudité:

  1. Viipaloi fenkoli ja liuota sitä 30 sekuntia jäävedessä. Valuta ennen käyttöä.

Rapeat sipulirenkaat:

  1. Kuori sipuli. Tee sipulista ohuita siivuja mandoliinilla ja asettele siivut leivinpaperille uunipellille.
  2. Ripottele päälle suolaa ja paista 140-asteisessa lämpökaapissa noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan rapeita.
  3. Jäähdytä sipulirenkaat ja laita ne keittiöpyyhkeellä vuorattuun säilytysrasiaan.

Maissi-parsacream:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kiehauta sokeria, suolaa, pippuria, laakerinlehteä ja etikkaa n. 10 minuuttia.
  3. Laita viipaloitu raparperi kulhoon ja kaada päälle marinointiliemi.
  4. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Kermainen kukkakaali:

  1. Keitä kermaa noin 20 minuuttia.
  2. Lisää 50 g kukkakaalin varsia ja keitä vielä 5 minuuttia.
  3. Hienonna tasaiseksi tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää loppu kukkakaali kukintoina ja anna maustua 15 minuuttia.

Portobello-ketsuppi:

  1. Silppua sienet karkeasti ja paista ne kuumalla pannulla tummankultaisiksi.
  2. Lisää valkosipuli, sipuli, timjami ja rosmariini.
  3. Hämmennä, kunnes haistat paistetun valkosipulin tuoksun.
  4. Lisää tomaattikuutiot, hunaja ja etikka.
  5. Anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Ketsupin voi tarjota lämpimänä tai kylmänä.