Aamiaiscroissantit

Kokosimme erityisesti aamupalalle sopivia croissanttien täytereseptejä, jotka sopivat hyvin pohjoismaalaiseen makuun. Kokeile vaikka tee-se-itse-periaatteella!


10 annosta per resepti

Croissantit meksikolaisella kanasalaatilla;

  • 300 g kananrintaa nyhdettynä
  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • ½ hienoksi leikattu chili
  • 30 g hienoksi leikattua jalapeñoa
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl vastapuristettua limen mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 150 g kauden salaattia

Croissantit lohisalaatilla ja wasabilla maustetulla mädillä:

  • 300 g savustettua lohta suikaleina
  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 100 g kuorittua ja pilkottua kurkkua
  • 2 rkl vastapuristettua limen mehua
  • 1 tl akaasiahunajaa
  • 2 tl wasabilla maustettua mätiä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 150 g kauden salaattia

Croissantit kinkkusalaatilla:

  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 1 kpl hienonnettu punasipuli
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl vastapuristettua limen mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 150 g kauden salaattia

Croissantit perinteisellä kanasalaatilla:

  • 300 g kananrintaa nyhdettynä
  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 100 g keitettyä parsaa paloina 
  • 50 g paistettua pekonia
  • 1 kpl hienonnettu salottisipuli
  • 1 rkl vastapuristettua limen mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 1 tl currya
  • 150 g kauden salaattia

Croissantit lämminsavustetulla lohella:

  • 300 g lämminsavustettua lohta
  • 100 g kevyttä tuorejuustoa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 kpl hienonnettu punasipuli
  • 1 rkl leikattua tilliä
  • 1 rkl leikattua ruohosipulia 
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • sitruunan kuorta
  • ruukku vesikrassia

Croissantit katkarapusalaatilla:

  • 300 g isoja katkarapuja
  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 3 kpl leikattuja sipuleita
  • 100 g keitettyä parsaa paloina
  • 2 rkl leikattua tilliä
  • 1 rkl vastapuristettua limen mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 150 g kauden salaattia

 

  1. Halkaise croissantit kokonaan.

Croissantit meksikolaisella kanasalaatilla:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle kauden salaattia ja täytä kanasalaatilla.
  3. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Croissantit lohisalaatilla ja wasabilla maustetulla mädillä:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle kauden salaattia ja täytä lohisalaatilla.
  3. Koristele sitruunan kuorella.

Croissantit kinkkusalaatilla:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle kauden salaattia ja täytä kinkkusalaatilla.
  3. Koristele ruohosipulilla.

Croissantit perinteisellä kanasalaatilla:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle kauden salaattia ja täytä kanasalaatilla.
  3. Koristele pekonilla.

Croissantit lämminsavustetulla lohella:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle vesikrassia ja täytä lämminsavulohisalaatilla.
  3. Koristele vesikrassilla ja sitruunan kuorella.

Croissantit katkarapusalaatilla:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Laita pohjalle kauden salaattia ja täytä katkarapusalaatilla.
  3. Koristele tillillä.