Tuomo Koskisen Kanaburger

Reseptin Lantmännen Unibakelle tehnyt: Tuomo Koskinen, Street Food Factory. Hän voitti Burgermestarin tittelin vuoden 2021 Burger Battle -kisassa.


10 annosta

10 kpl Vaasan Street Food Potato Burger -hampurilaissämpylöitä
1,2 kg broilerin reisipala
vehnäjauhoja
kananmuna
1 l piimää
0,5 dl Texas Pete hot saucea
pankojauhoa
400 g ruskeaa voi-majoneesia
500 g kirkasta coleslawta

Ruskea voi -majoneesi:

1 kananmuna
3 dl öljyä​
20 g sinappia
4 g suolaa
40 g ruskistetun voin heraa
20 g punaviinietikkaa

Kirkas coleslaw:

1/2 kaali
2 porkkanaa
1 l 1-2-3-lientä (etikka, sokeri, vesi)

  1. Sekoita piimä ja hot sauce keskenään.
  2. Lisää joukkoon reisipalat ja marinoi yön yli.
  3. Leivitä reisipalatvehnäjauho-kananmuna-pankojauhoja friteeraa kypsäksi.
  4. Paahda Vaasan Street Food Potato Burger ruskistetussa voissa parilalla.
  5. Kokoa burger.

Ruskea voi -majoneesi:​​

  1. Lisää kaikki ainekset kapeaan kulhoon.
  2. Laita sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä.
  3. Nosta sekoitinta vähitellen ylöspäin. Toista tarvittaessa.

Kirkas coleslaw:​​

  1. Saasta kaali ja porkkanat.
  2. Kiehauta liemi ja kaada kuumana päälle.