Marenkiviineri

Ylelliset marenkiviinerit sopivat juhlavampaan kahvihetkeen! Koristele paistetut kruunuviinerit marenkivaahdolla, tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.


10 annosta
  • 10 kpl paistettuja Vaasan Vaniljaisia viinereitä
  • 100 g huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
  • 200 g tomusokeria
  • 50 ml vettä
  • tuoreita marjoja

  1. Sekoita sokeri ja vesi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Käytä lämpömittaria nesteen lämpötilan hallitsemiseksi.
  2. Vispaa kananmunanvalkuaisia hitaalla tahdilla joko yleiskoneella tai käsivatkaimella vaahdoksi.
  3. Lämmitä sokeria kunnes se saavuttaa 121 asteen lämpötilan, ja sitten hitaasti kaada se valkuaisten joukkoon jatkuvasti vatkaten.
  4. Nosta vatkaimen nopeutta ja vispaa, kunnes seoksen lämpötila laskee huoneenlämpöiseksi – marenkivaahto on nyt valmis käyttettäväksi.
  5. Lisää marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on metallinen tylla, ja koristele jäähtyneet viinerit esimerkiksi oheisen kuvan mukaisella tavalla.
  6. Liekitä marenkeja hieman tai laita viinerit hetkeksi keskilämpöisen grillivastuksen alle.
  7. Viimeistele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla halutessasi.

VINKKI: 
Anna marengille ainutlaatuista lisämakua lisäämällä veden joukkoon esimerkiksi ruusuvettä tai appelsiini-, vanilja- tai piparminttuaromia.