Fetakolmio ja kreikkalaista salaattia

Kreikkalaisella salaatilla täytetty fetakolmio tuo lisää väriä vitriiniin.


5 annosta
  • 5 kpl Vaasan Fetajuustokolmioita
  • 75 g paahdettua paprikaa
  • 75 g kalamataoliiveja
  • 100 g revittyä salaattia valintasi mukaan
  • 75 g kurkkua viipaloituna
  • 75 g kirsikkatomaattia puolitettuna
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa suikaloituna
  • 2 rkl sitrusvinegrettiä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 50 g punasipulihilloketta

PUNASIPULIHILLOKE:

  • 350 g punasipulia suikaleina
  • 50 g oliiviöljyä
  • 2 dl punaviiniä
  • 100 g sokeria
  • 1/2 dl sherry- tai punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia

  1. Yhdistä kulhossa paprikat, oliivit, salaatti, kurkku, tomaatti ja basilika.
  2. Mausta vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise lämmitetty fetakolmio ja täytä salaatilla.
  4. Lisää lopuksi punasipulihilloke.

VINKKI: Voit halutessasi tarjoilla salaatin myös erillisessä astiassa.

PUNASIPULIHILLOKE:

  1. Kuullota sipulit oliiviöljyssä kevyesti.
  2. Lisää joukkoon loput aineet ja anna hautua hiljalleen noin 35 minuuttia, kunnes seos on hillomainen.
  3. Poista rosmariininoksat ja käytä jäähtyneenä.