Fetakolmio ja kreikkalaista salaattia

Kreikkalaisella salaatilla täytetty fetakolmio tuo lisää väriä vitriiniin.


5 annosta
  • 5 kpl Vaasan Fetajuustokolmioita
  • 75 g paahdettua paprikaa
  • 75 g kalamataoliiveja
  • 100 g revittyä salaattia valintasi mukaan
  • 75 g kurkkua viipaloituna
  • 75 g kirsikkatomaattia puolitettuna
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa suikaloituna
  • 2 rkl sitrusvinegrettiä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 50 g punasipulihilloketta

Punasipulihilloke:

  • 350 g punasipulia suikaleina
  • 50 g oliiviöljyä
  • 2 dl punaviiniä
  • 100 g sokeria
  • 1/2 dl sherry- tai punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia

  1. Yhdistä kulhossa paprikat, oliivit, salaatti, kurkku, tomaatti ja basilika.
  2. Mausta vinegretillä, suolalla ja pippurilla.
  3. Halkaise lämmitetty fetakolmio ja täytä salaatilla.
  4. Lisää lopuksi punasipulihilloke.

Voit halutessasi tarjoilla salaatin myös erillisessä astiassa.

Punasipulihilloke:

  1. Kuullota sipulit oliiviöljyssä kevyesti.
  2. Lisää joukkoon loput aineet ja anna hautua hiljalleen noin 35 minuuttia, kunnes seos on hillomainen.
  3. Poista rosmariininoksat ja käytä jäähtyneenä.