Avoleipä uppomunalla ja pinaatilla

Herkullinen, lämmin avoleipä uppomunalla, pinaatilla, tomaatilla ja fetajuustolla. Maistuva ja täyttävä lämmin leipä brunssille tai lounaalle.


10 annosta

  • 10 viipaletta Vaasan Kiviarina Vehnäleipää
  • 10 kananmunaa
  • 200 g pinaattia
  • 1 tl hienonnettua valkosipulia
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 10 paistettua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa

  1. Paahda leipäviipaleet rapeaksi pannulla tai uunissa tilkassa oliiviöljyä.
  2. Kypsennä pinaatti kevyesti oliiviöljyssä valkosipulin, suolan ja pippurin kanssa. Jaa pinaattiseos leipäviipaleille.
  3. Lisää lohkotut paistetut tomaatit ja hienonnettu fetajuusto.
  4. Kruunaa leipä uppomunalla juuri ennen tarjoilua.


Vinkki:
Käytä aina tuoreita kananmunia, sillä vanhempien kananmunien valkuainen leviää helposti uppomunan valmistuksessa. Käytä valmistuksessa 2 rkl etikkaa ja 1,5 litraa vettä. Vesi ei saa olla kiehuvaa, mutta lämpötilan tulisi olla noin 60-70-astetta uppomunan valmistuksen aikana.

Muista poistaa varret pinaatinlehdistä. Paista pinaatinlehdet nopeasti pannulla säilyttääksesi tuoreen vihreän värin.