Maailman arvostetuimman kokkikilpailu Bocuse d’Orin kovatasoiset Euroopan-karsinnat käytiin 19.-20.3. Trondheimissa, Norjassa. Kolmen kärkeen sijoittuivat Tanska, Ruotsi ja Norja. 

Suomen edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Kaisa Laanemäe sekä joukkueen valmentaja Kristian Vuojärvi sijoittuivat kymmenenneksi ja ovat täten mukana Lyonin finaalissa. Loppukilpailuihin pääsi näistä Euroopan-karsinnoista 10 joukkuetta 20:stä.

Kukin joukkue teki 5 tunnin ja 35 minuutin pituisen suorituksen, jonka aikana he valmistivat 14 annosta vadilta tarjoiltavaksi ja 14 annosta lautasille. Tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo. Suomen edustaja tuomaristossa oli Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Tuominen.

Lantmännen Unibake Finland tukee Suomen joukkueen matkaa Bocuse d’Or -kilpailussa yhdessä muiden partnereiden kanssa tuodakseen tätä arvostettua kilpailua suomalaisten tietoisuuteen ja nostaakseen alan ammattilaisten ja työpaikkojen arvostusta.

”Team Sipeläinen läpäisi karsinnan ja jatkaa nyt matkaa kohti Lyonia tuoden suomalaista ruokakulttuuria ja ruoanlaittotaitoa koko maailman tietoisuuteen. Panostamme jatkossa yhteistyömme syventämiseen ja kisan tuomiseen esiin myös kotimarkkinoilla”, sanoo Salla Eklund, Lantmännen Unibaken Suomen markkinointijohtaja.

Suomi tavoittelee palkintosijaa Lyonin finaalissa tammikuussa 2025. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 15 kertaa. Maamme parhaat sijoitukset ovat Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015 ja Ismo Sipeläisen 4. sija vuonna 2019. Lisäksi Suomi on ollut kahdesti 5. sijalla.

Lisätietoa:
Salla Eklund, Lantmännen Unibaken Suomen markkinointijohtaja, puh. +358 40 593 2664

Kuvat: Santeri Stenvall

Vati

Kaisa ja Ismo