21. huhtikuuta 2023 

Lantmännen Unibake vastaa pullatuotteiden kysyntään ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin investoimalla uuteen pullanpaistolinjaan, joka otettiin tuotantokäyttöön alkuvuodesta. Uusi linja lisää aiemmin käytössä olleelle pullalinjalle paisto-ominaisuuden, jolla Lantmännen Unibake vastaa sulattaen valmiiden tuotteiden kasvavaan kysyntään ja parantaa niiden tuotantokapasiteettia. 

Pulla maistuu suomalaiselle kahvin kaverina vuodesta toiseen, ja monesti tämä kahvipöydän herkku hankitaan paistopisteeltä. Ravintoarvoiltaan pulla on myös terveellisempi vaihtoehto kuin monet muut kahvipöydän makeat herkut. 

Lantmännen Unibaken leipomo Joutsenossa leipoo pakasteleivonnaiset paitsi Suomen paistopisteille ja pakastealtaisiin myös ulkomaille: kokonaistuotannosta jopa 20 prosenttia viedään ulkomaille kuten Ruotsiin, Espanjaan ja Norjaan. Kestosuosikki niin Suomessa kuin ulkomailla on korvapuusti, jota ulkomailla myös kanelipullaksi kutsutaan. 

Lantmännen Unibake vastaa pullatuotteiden kysyntään ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin investoimalla uuteen pullanpaistolinjaan, joka otettiin käyttöön alkuvuodesta. Tänään 21. huhtikuuta käyttöön vihittävä linja lisää aiemmin käytössä olleelle pullalinjalle paisto-ominaisuuden. Sen ansiosta Joutsenossa voidaan tuottaa aiempaa suuremmalla kapasiteetilla sulattaen valmiita ja paistovalmiita pullia kauppojen paistopisteille ja pakastealtaisiin sekä horeca-puolen suurkeittiöille, kahviloille, ravintoloille, hotelleille ja huoltoasemille. Ensimmäiset pullanpaistolinjan tuotteet ovat jo saavuttaneet asiakkaamme. Valmiiksi paistetut, sulattaen valmiit pullatuotteet alentavat asiakkaidemme energiakustannuksia ja hävikkiä, sillä niiden avulla voidaan ylläpitää tuoretta tarjontaa pitkin päivää ilman uunia ja tarjolle voidaan asettaa kerrallaan vain tarvittava määrä tuotteita.  

- Joutsenossa on pitkät perinteet pullan, leivän ja muiden leivonnaisten leipomisessa. Vuodesta 1966 toimineessa leipomossa on leipureita useassa sukupolvessa ja toivomme, että pullanpaistolinjan investointi on merkki sekä työntekijöillemme että asiakkaillemme siitä, että olemme sitoutuneet leipomaan joutsenolaista perinnepullaa jatkossakin, kertoo yhtiön tuotanto- ja toimitusketjujohtaja Marianna Vuorikari. 

Baking for better world 

Lantmännen Unibakella panostetaan jatkuvaan kehitykseen ja vastuullisuuteen, jotta leipomotoimintamme olisi mahdollisimman kestävää ja ympäristöystävällistä, ja tuotteemme kuluttajien hyvinvointia ja terveyttä tukevia. Esimerkiksi nyt käyttöönotettu uuni toimii kaasun sijaan sähköllä, mikä alentaa leipomomme hiilidioksidipäästöjä. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme vähentääksemme tuotannossa syntyvää hävikkiä ja toimitamme hävikin biojalostamoihin, joissa siitä tuotetaan biopolttoainetta sekä eläinrehua. Tuemme kuluttajien hyvinvointia lisäämällä kuitujen ja täysjyvän määrää sekä vähentämällä suolan määrää leivissä ja fast food -tuotteissa ja pienentämällä kaloripitoisuutta makeissa tuotteissa.  

Lisätietoa: 
Marianna Vuorikari, Lantmännen Unibaken Suomen ja Baltian pakasteliiketoiminnan tuotanto- ja toimitusketjujohtaja, puh. +358 50 365 6122  

Harri Ansinn, Lantmännen Unibaken Suomen ja Baltian pakasteliiketoiminnan toimitusjohtaja, puh. +358 40 744 9773 

Valloittava pulla