Tuorejuustokuorrute

Tuorejuustokuorrute sopii loistavasti viinereiden ja pullien tuunaukseen. Kokeile esimerkiksi kuorruttaa Vaasan Kanelikierrepulla tai Kardemummapyörre.


12 annosta
  • 12 kahvileipää, esim. pullaa tai viineriä
  • 230 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
  • 1 dl voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl maitoa

  1. Vatkaa pehmennettyä tuorejuustoa ja voita voimakaasti sähkövatkaimella, kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla.
  2. Lisää tomusokeri vähitellen, ja vatkaa kunnolla jokaisen lisäyksen jälkeen.
  3. Vatkaa voimakkaasti, kunnes tomusokeri sekottuu tuorejuustoseokseen.
  4. Kaavi tuorejuustoseos kulhon reunoilta, lisää maito ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa (n. 3 minuuttia).
  5. Kuorruta jäähtyneet pullat tai viinerit tuorejuustokuorrutteella.

Tuorejuustokuorrute sopii hienosti esimerkiksi Vaasan Kanelikierrepullan päälle.