Ripotellut sämpylät

Leivontavideo sämpylöiden leipomisesta ripottelulla. Ripotteluilla on helppo tehdä erottuvia ja kauniita sämpylöitä leipäpöytään tai paistopisteeseen.


  • Vaasan Talon Vaalea leipätaikinaa
  • ripotteita: siemeniä, leseitä, hiutaleita, juustoraastetta tms.

 

  1. Sulata taikina ohjeen mukaan
  2. Leikkaa taikina pitkittäin puoliksi.
  3. Käännä taikinat leikkuupinta alaspäin ja leikkaa taikinanpuolikkaat neljään osaan. Yhdestä taikinasta tulee 8 sämpylää.
  4. Nostele sämpylät ripotteeseen ja siitä pellille.
  5. Nostata joko nostatuskaapissa 15-20 minuuttia tai yön yli kylmiössä hyvin peiteltynä noin 12 tuntia.
  6. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Katso muut videoreseptit alta.