Paahtopaisti ja bearnaise -sämpylä

Rustiikkinen sämpylä täytettynä paahtopaistilla, bearnaise-kastikkeella ja omena-luumurelissillä maistuu hienostuneemmassakin tilaisuudessa.


10 annosta
  • 10 viipaletta SBS Italialainen Maalaisciabatta Tumma -leipää
  • 20 viipaletta paahtopaistia
  • 150 g kauden salaattia

Viipaloitu punasipuli

  • 1 iso punasipuli, leikattu viipaleiksi
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl ruokosokeria
  • suolaa ja pippuria

Bearnaise-créme

  • 150 g kevyttä tuorejuustoa
  • 2 rkl Bearnaise -kastikejauhettta

Omena-luumurelissi

  • 2 kpl punasipulia
  • 3 kpl isoa luumua
  • 2 kpl isoa omenaa
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl ruokosokeria tai ruskeaa sokeria
  • 1 kpl kanelitanko

  1. Voitele sämpylät bearnaise-crémellä.
  2. Täytä kauden salaatilla ja omena-luumurelissillä.
  3. Laita päälimmäiseksi paahtopaisti ja viipaloitua punasipulia.

Viipaloidut punasipulit

  1. Laita viinietikka ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  2. Lisää sekaan punasipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Säilytä punasipulia suljetussa astiassa ja anna maustua kylmiössä ainakin 2 tuntia.

Bearnaise-créme

  1. Sekoita tuorejuusto bearnaise-jauheen kanssa yhteen ja anna maustua kylmiössä vähintään tunnin ajan.

Omena-luumurelissi

  1. Leikkaa punasipulit, luumut ja omenat pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita kuutiot kattilaan viinietikan, sokerin ja kanelitangon kanssa ja keitä matalalla lämmöllä.
  3. Anna hautua noin 25 minuuttia ja jäähdytä ennen käyttöä.