Mausteinen lihapullapatonki

Rouheinen lihapullapatonki itsetehdyillä, mausteisilla lihapullilla ja yrttisellä tomaattikastikkeella vie taatusti nälän! Kokeile kesäsesongin vitriinissä.


10 annosta
  • 10 kpl Vaasan Rouheinen minipatonkia

Mausteiset lihapullat:

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaania
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 kourallinen hienonnettua persiljaa
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl öljyä

Mausteinen tomaattikastike:

  • 1 purkillinen tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • 1 kpl hienonnettu chili
  • suolaa ja pippuria

 

  1. Sulata patongit ohjeiden mukaan.
  2. Avaa halkaistua patonkia kunnolla, jotta lihapullille on hyvin tilaa.
  3. Täytä patonki lihapullilla ja lisää päälle tomaattikastiketta.
  4. Ripottele täytteiden päälle parmesaania ja gratinoi patonkeja uunissa, kunnes juusto on sulanut ja patonki on rapea.
  5. Lisää vielä tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Leikkaa patonki kolmeen osaan vinoilla leikkauksilla.

Mausteiset lihapullat:

  1. Sekoita keskenään jauheliha, suola, oregano, timjami, basilika, persilja sekä mantelijauho.
  2. Lisää joukkoon kananmuna ja öljy ja muotoile seoksesta lihapullia. Tee lihapullista hieman litteitä, jotta ne mahtuvat patongin sisään mukavasti.
  3. Laita lihapullat leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa lihapullat pannulla.

Mausteinen tomaattikastike:

  1. Sekoita tomaattimurska pannulla murskattujen tai raastettujen valkosipulinkynsien, basilikan ja chilin kanssa miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Anna tomaattikastikkeen hautua sen aikaa, kun lihapullat ovat uunissa.
  3. Kun lihapullat ovat valmiit, lisää ne tomaattikastikkeeseen.