Onnistut leivonnaispakasteissa näillä vinkeillä.

Täydellisen lopputuloksen saat, kun sulatat ja paistat leivonnaispakasteet oikein. Näillä vinkeillä ja ohjevideoilla onnistut varmasti! Lue lisää Älä paista persiilleen -esitteestämme!

Paista oikein

 • Sovi yhteiset työtavat tasaisen laadun varmistamiseksi
 • Ennakoi tarpeet; esilämmitä uuni ja aikatauluta paistaminen
 • Ole järjestelmällinen; pellitä tuotteet riveissä ja jätä väliin tarpeeksi tilaa nousemiselle
 • Tunne uunisi; älä täytä liikaa, seuraa todellista lämpötilaa ja avaa uunia mahdollisimman vähän kesken paiston
 • Noudata ensisijaisesti paistoaikaa; säädä lämpötila sen mukaan ja merkitse paisto-ohjeeseen oman uunin lämpötila
 • Pidä kiinni suunnitelmasta; älä paista eri lämpötilan ja paistoajan tuotteita yhdessä, katso mieluummin paisto-ohjelmamme!

Sulata oikein

 • Huomioi sulatus aikataulussa ja ennakoi tarpeita
 • Sulata raakapakasteet pellillä
 • Monia tuotteita, kuten munkkeja, leipiä ja palaleipiä, voi sulattaa laatikossa yön yli
 • Älä sulata pakasteita uunin päällä, siellä voi olla liiankin kuuma
 • Peitä sulatettavat tuotteet estääksesi niiden kuivumisen ja hajujen tarttumisen
 • Sulje pakasteeseen takaisin menevät pussit huolellisesti

Näin paistat leivät

Useimmat leipämme voi paistaa joko sulatuksen jälkeen tai jäisinä. Tarkista kullekin leivälle sopiva paisto-ohjelma. Voit myös hyödyntää kylmiötä: sulata leivät kylmiössä ja paista päivän mittaan tarpeen mukaan. Anna leipien jäähtyä ennen pussittamista, jotta pussi ei höyrysty ja kostu liikaa.

Näin paistat pullat

Jätä pullien väliin hieman tilaa pellittäessä. Muista peittää pullat sulatuksen ajaksi muovilla, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Paista paisto-ohjelman mukaan. Jos aiot laittaa pullat vitriiniin, anna niiden jäähtyä ennen esillelaittoa, jotta vitriini ei huurrustu.

Näin paistat riisipiirakat

Riisipiirakat voi pellittää tiiviisti, sillä ne eivät leviä paiston aikana. Paista riisipiirakat jäisenä paisto-ohjelman mukaan. Jos aiot laittaa riisipiirakat esille vitriiniin, anna niiden jäähtyä ensin, jotta vitriini ei huurrustu lämmöstä.

Näin paistat viinerit

Pellittäessä viinereitä, jätä niiden ympärille hieman tilaa paistua. Muista ottaa pomadapussi pois laatikosta. Paista viinerit jäisinä paisto-ohjelman mukaan. Anna viinereiden jäähtyä ennen koristelua. Pomadapussia voit notkistaa lämpimän pellin päällä.

Näin paistat croissantit

Jätä croissantien väliin hieman tilaa pellittäessä, sillä ne kohoavat uunissa. Paista paisto-ohjelman mukaan. Jos aiot laittaa croissantit esille vitriiniin, anna niiden jäähtyä ennen esillelaittoa, jotta vitriini ei huurrustu.

Paisto-ohjelmilla tehokkuutta

Paisto-ohjelmien avulla tiedät, mitkä kaikki tuotteet sopivat samaan paistoon ja teet työstäsi helpompaa ja tehokkaampaa. Käytämme paisto-ohjelmien erottelussa värikoodeja esimerkiksi paistolakanassa.

Jokainen uuni on yksilö, joten paisto-ohjeet ovat aina viitteellisiä. Kokeilemalla ja suorittamalla testipaistot löydät oman uunisi parhaan paistoajan ja -lämpötilan.