Katkarapu-tonnikalasandwich

Merellinen sandwich tonnikalasalaatilla ja katkaravuilla. Viimeistele sesongin kaalilla ja salaatilla.


10 annosta

  • 20 viipaletta Vaasan Pirttirieskaa
  • 250 g katkarapuja
  • 200 g salaattisekoitusta sesongin mukaan
  • 100 g sesonkikaalia

Tonnikalasalaatti:

  • 150 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 1½ tl currya
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 70 g kevätsipulia silputtuna
  • 2 omenaa pieninä kuutioina
  • 150 g paprikaa kuutioina
  • 250 g tonnikalaa (tölkistä tai tuoreena)
  • suolaa ja pippuria

  1. Sekoita keskenään tuorejuusto, curry, sitruunamehu, kevätsipuli sekä omena- ja paprikakuutiot.
  2. Lisää tonnikala, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista leipä ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä.
  4. Viipaloi leipä ja levitä jokaiselle viipaleelle tonnikalasalaattia.
  5. Täytä puolet leivistä katkaravuilla, salaatilla ja kaalilla. Laita loput leivät kansiksi.
  6. Leikkaa leivät vinottain ja tarjoa herkulliset tonnikala-katkarapukolmioleivät lounasbuffetissa.

Vinkki! Curryn voi korvata paprikamausteella.