Tuotteet, reseptiikka ja prosessi kuntoon

Leivällä on tärkeä rooli suomalaisten ruokavaliossa. Välipalana se siirtää nälän loitommalle ja runsaasti täytettynä korvaa koko aterian. Kun täytetyn leivän myymiseen suhtautuu fiksulla asenteella, tehdään kannattavaa liiketoimintaa.

Sandwicheilla voit erottua ja tuoda esiin oman talosi erityisosaamista

Toisaalta voit myös myydä perusklassikoita kohtuuhintaan: milläpä suomalaisella kahvilalla juustolla täytetty ruisleipä ei olisi yksi vitriinin tukipilareista?

Täytettyihin leipiin on käytettävä useita, joskus arvokkaitakin raaka-aineita, ja ennen kaikkea niiden valmistamiseen sitoutuu työaikaa. Näillä vinkeillä hallitset kuluja ja nostat kannattavuutta:

  • Hyödynnä täytteiden raaka-aineita muussakin reseptiikassa
  • Seuraa arvokkaiden reseptien valmistamista tarkasti viimeisinä aukiolotunteina
  • Esivalmisteita ja komponentteja hyödyntämällä tehostat työaikaasi
  • Perinteinen sarjatyö kannattaa – säilytä valmiita leipiä kylmiössä ja siirrä ne vitriiniin kiireiseen aikaan
  • Reseptiikan kate kannattaa laskea aina auki: käytä apuna katelaskuria

Tutustu Vitriinivallankumous – täytetty leipä -esitteeseen, joka tarjoaa enemmän vinkkejä, reseptejä ja ideoita. Lataa myös uusi Sandwich-esitteemme, jossa on keittiömestarimme Markon tekemiä herkullisia ja trendikkäitä täytevinkkejä!

Koko päivä haltuun leivällä

Aamupäivä: Ennen lounasta palvelet asiakkaita parhaiten kohtuullisen kokoisilla sämpylöillä ja ruisleivillä, jotka nautitaan helposti kahvikupillisen kera. Tee aamiaiskombo leivästä, kahvista, mehusta ja vaikka pienestä makeasta.

Iltapäivä: Kun leipä korvaa lämpimän aterian vaikkapa lounaalla, kaivataan isompia ja runsaampia vaihtoehtoja. Tällöin lämpimät leivät ovat parhaimmillaan. Hyödynnä monet sekä kylminä että lämpiminä toimivat reseptimme: silloin voit pariloida leivän kassalla asiakkaan toiveen mukaan.

Leikkaamalla vaihtelua

Valmiiksi halkaistujen ja viipaloitujen leipien lisäksi voit kokeilla näitä halkaisutyylejä täytettyihin leipiin:

  1. 3/4 leikkaus
    Leikkaa leipä vain 3/4 halki, kun haluat helposti käsiteltävän on-the-go-leivän.
  2. Kolmioleikkaus
    Leikkaa ylhäältä kolmiomainen kiila irti,kun haluat persoonallista ilmettä ja herkulliset täytteet huomion keskipisteeksi.
  3. Viisto halkaisu
    Kokeile halkaista viistosti, kun haluat esitellä täytteitä parhaiten.

Valmiit tarjouspohjat

Hyödynnä sandwich-myynnissäsi muokattavat tarjouspohjat. Lisää valmiiseen pohjaan oma reseptisi, hinta tai vaikka helposti tartuttava tarjous juoman kera.

We♥Sandwich -tarjouspohja
We♥Ruistoast -tarjouspohja