Leipä on tärkeä osa suomalaista ruokavaliota, ja leipäpöytä luo laatumielikuvaa suurkeittiöstä. Leipäpöytä vahvistaa asiakkaasi kokemusta tuoreudesta, laadusta ja monipuolisuudesta.​ Varsinkin uunituoreen leivän tuoksu houkuttelee asiakkaaksi ja kertoo henkilökunnan panostuksesta herkullisuuteen.​

Näin rakennat houkuttelevan leipäpöydän

  • Valitse aina varmat suosikkituotteet ja piristä valikoimaa aina silloin tällöin sesonkeihin ja päivän menuun sopivilla erikoisleivillä.
  • Muista runsaus ja kaunis esillepano. Ulkonäköä voi helposti kohentaa erilaisilla liinoilla, koreilla ja astioilla.
  • Seuraa leipäpöydän riittoa ja ulkonäköä päivän edetessä.
  • Tarjoa herkutteluleipien lisäksi terveellisiä vaihtoehtoja ja huomioi Sydänmerkki-tuotteet, lisäaineettomuus ja täysjyvän määrä.
  • Valitse leipiä, joita voi hyödyntää leipäpöytään, vitriiniin ja kokoustarjoiluun.

Vastuullisuusvinkki: Hyödynnä sulattaen valmiita leipiä ja varaa esipaistettuja leipiä kylmiöön lyhentääksesi reagointiaikaa. Seuraa jätteeseen päätyvää leipää ja optimoi valikoimaasi välttääksesi hävikkiä. Hyödynnä kaikki mahdollinen, esim. jäänyt leipä krutongeiksi.

Lue leipäpöydän ykkösvinkeistä ideoita eri kokoluokan leipäpöytiin.

Esillepanolla leipomotunnelmaa

Leipomotunnelmaa voi luoda juuttisäkeillä, kaulimilla, leipälapioilla… Esillepano saa nykyään olla runsas ja mielikuvituksellinen. Tekstiileillä, liitutauluilla ja leipälaatikoilla saa mukavasti ilmettä. Leipäpöytää voi erilaistaa myös tahnoilla, öljyillä, hunajalla, Nutellalla, hilloilla. Erityisesti paikalliset erikoisuudet kannattaa nostaa näkyvälle paikalle.