Tokyo Chicken Bao Bun

Hyppää katuruokatrendin aallon harjalle täytetyillä höyrysämpylöillä. Nämä täytteet voit valmistaa etukäteen ja täyttää juuri ennen tarjoilua.


10 annosta

10 kpl Vaasan Street Food Bao Bun höyrysämpylöitä

400g tulista teriyakikanaa

400g marinoitua porkkanaa

korianteria

Tulinen teriyakikana

500g broilerin luutonta koipea
200g teriyakikastiketta
20g sriracha-kastiketta

Marinoitu porkkana

500g porkkanaa ohuina lastuina
1 kpl suikaloitu chili
1 dl riisiviinietikkaa
25g sokeria
1tl suolaa
seesaminsiemeniä

  1. Lämmitä bao bunit ohjeen mukaan.
  2. Lämmitä kana ja täytä sämpylät.
  3. Asettele päälle marinoitua porkkanaa ja koristele korianterilla.

Tulinen teriyakikana

  1. Paista broilerit pannullla kauniin ruskeiksi.
  2. Sekoita kastikkeiden kanssa.
  3. Pyörittele broilerit kauttaaltaan kastikkeella ja kypsennä uunissa.
  4. Jäähdytä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Marinoitu porkkana

  1. Paahda ja jäähdytä seesaminsiemenet.
  2. Kiehauta etikka, sokeri ja suola.
  3. Jäähdytä.
  4. Kaada jäähtynyt liemi porkkanalastujen ja chilin päälle.
  5. Lisää joukkoon seesaminsiemenet.
  6. Anna maustua kylmässä noin tunti