Ruokahävikin vähentämisessä on kyse raaka-aineiden kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä ja liiketoiminnan edistämisestä. Me autamme sinua vähentämään hävikkiä ja parantamaan kannattavuuttasi, sillä hävikki on rahan, ajan ja ympäristöresurssien hukkaan heittämistä.

Tiesitkö tämän hävikistä?

Suomessa syömäkelpoisesta ruoasta haaskataan koko elintarvikeketjussa peräti 10–15 %, eli vuosittain 400 miljoonaa kiloa! Siihen sisältyy 75-85 miljoonaa hukattua kiloa ravintoloissa, lounasruokaloissa ja ruokapalveluyrityksissä. Kaupan vastaava määrä on noin 65-75 miljoonaa kiloa. Se on paljon ruokaa ja rahaa se!

Voitetaan hävikki yhdessä

Annoimme kasvot hävikille, ja leipomotuotteemme pääsevät kertomaan parhaat vinkkinsä hävikin voittamiseksi. Ystävämme Premium Croissant, Rouheinen Reikäleipä, Kotoinen Korvapuusti, Vadelmadonitsi ja Sydänsämpylä kertovat sinullekin, kuinka suunnitelmallisuus, tehokkaat arjen työtavat ja myyntiniksit auttavat sinua pitämään hävikin kurissa. Paistamalla oikein vähennät hävikkiä tehokkaasti!

Meiltä saat halutessasi tukimateriaalia, jotta asia pysyy mielessä henkilökunnallanne ja asiakkaillanne. Täältä löydät myös paljon julisteita ja materiaalia, jota voit itse ladata ja tulostaa käyttöösi!

Kolme täsmäiskua hävikin vähentämiseen

Leivonnaispakasteiden suhteen hävikkiä voi syntyä erilaisissa tilanteissa. Kurkkaa alta kolme täsmäiskua, jotka ovat mielestämme leivonnaispakasteiden hävikinhallinnan kulmakiviä!

Jos rakastat, niin pakasta

Huolehtimalla pakkasketjusta estät hävikkiä, kun kaikki tuotteet pysyvät laadukkaina. Käsittele pakasteita aina reippaasti, pidä silmällä pakkasen lämpötilaa ja minimoi ylimääräinen liikenne pakastimella. Säilytä tavarat pakkasessa hyvässä järjestyksessä, jotta ensimmäisenä saapuneet myös käytetään ensin. 

Kerää tietoa ja fiilistele!

Hävikki pysyy hyvässä kurissa silloi, kun tekijät ovat innostuneita! Seuraa myyntiä ja hävikkiä, kerää tietoja ja kehitä työtapoja. Työyhteisössänne on varmasti mahtavia oivalluksia, jotka kannattaa jakaa muidenkin käyttöön. Kun jaatte onnistumisia, niin vauhti pysyy yllä!