Hot dogissa tulisi olla rapeutta, makeutta, terävyyttä, suolaisuutta ja täyteläisyyttä. Valitse vain muutama raaka-aine ja pidä mielessä, että hodarin täytyy olla syötävissä käsin. Käytä erityistä tarkkuutta sämpylän valinnassa – sillä on ratkaiseva merkitys maun lisäksi ulkonäössä.

Pidä nämä mielessä, kun suunnittelet hot dogia:

Sämpylä

Sämpylä viimeistelee hyvän hot dogin, joten valitse juuri oikea. Sämpylöistämme löytyy paras vaihtoehto kaikkiin resepteihin.

Nakki

Valitse hyvä nakki tai makkara, sillä se on hot dogin sydän. Jos haluat varmasti erottua, tee ne itse! Grillatut nakit ovat erityisen maukkaita ja näyttävät herkullisimmilta.

Täytteet

Valitse makeaa tai hapanta tilanteen mukaan. Käytä mieluiten itse liemeen säilöttyjä raaka-aineita, ja muista hyödyntää sesonkeja. Lisää mausteet ja täytteet siten, että ne ovat hyvin näkyvissä. Teimme reseptikokoelman kaikenlaisista hot dogeihin ja hampurilaisiin sopivista täytteistä sinulle sovellettavaksi.

Päälliset

Lisää rapeutta pehmeän sisuksen päälle. Laita juuri sopivasti, jotta haukkaaminen ei muutu mahdottomaksi. Käytä ketsuppia, joka on hyvälaatuista, parhaimmillaan kotitekoista, ja varo liian vahvaa sinappia. 

Itse tehty ei ole vaikeaa tai kallista!

Käytä samoja ainesosia useisiin tuotteisiin, esimerkiksi hodareihin, hampurilaisiin ja sandwicheihin. Suunnittele reseptisi raaka-aineiden pohjalta. Käytä sesongissa olevia tuotteita ja muista, että monet herkulliset esivalmisteet säilyvät hyvin ja voidaan valmistaa ruokakomeroon hyvissä ajoin.