Uģis Kriķis
Myyntipäällikkö | Baltian myynti

"Parasta on, kun koko tiimi (kategoriapäälliköt, toimitusketju ja leipomon henkilökunta) tekee menestyksekkäästi yhteistyötä ja voittaa haasteet yhdessä." 

Muistatko ensimmäisen työpäiväsi? Kerro siitä muutamalla lauseella. 
Muistan sen hyvin. Aloitin työt 14.4.2014 Riikassa, Latviassa ja olin hiukan hermostunut tavatessani Suomessa työskentelevän esimieheni ensi kertaa. Mutta kaikki meni todella kivasti, ja esimieheni ja muu henkilökunta Riikan toimistossa saivat minut tuntemaan itseni todella tervetulleeksi ja auttoivat minua kotiutumaan yritykseen.

Miksi olet töissä juuri tässä työpaikassa?
Ennen kuin siirryin Lantmännen Unibakelle, työskentelin makeistuotteiden valmistajalla, jonka markkinaosuus oli yli 50 %, ja kaipasin uusia haasteita. Kun minulle tuli tilaisuus keskustella Lantmännen Unibaken kanssa Baltian myyntipäällikön roolista, etsin tietoa yrityksestä internetistä ja myyntiverkostoni kautta, ja ymmärsin, ettei yritys ollut tunnettu Baltian vähittäiskaupan ja food servicen puolella. Keskusteltuani myyntitiimin kanssa oivalsin, että tässä roolissa saisin toteuttaa itseäni ja rakentaa Lantmännen Unibaken liiketoimintaa lähes tyhjästä Baltian markkinoilla.

Mitä työpäivääsi kuuluu?
Työpäiväni eroavat paljon toisistaan. Toisinaan vietän paljon aikaa työpistelläni tietokoneen ääressä ja toisinaan taas tapaan asiakkaita ja keskustelen heidän kanssaan uusista projekteista ja uutuustuotteista. Silloin tällöin teen myös tuotekoulutuksia Ruotsin ja Suomen organisaation mainioiden keittiömestareiden kanssa. Teen myös tiivistä yhteistyötä leipomoidemme kanssa jotta voimme olla varma, että tarjontamme vastaa markkinoiden tarpeita ja että valmistamme oikeita tuotteita tarvittavan määrän oikeaan aikaan. Lisäksi tuen liettualaisia myyntikollegoitamme.

Mikä on parasta työssäsi?
Parasta on, kun koko tiimi (kategoriapäälliköt, toimitusketju ja leipomon henkilökunta) tekee menestyksekkäästi yhteistyötä ja voittaa haasteet yhdessä.

Viikon paras päivä? 
Lempipäiväni vaihtelee mutta niitä on joka viikko ainakin yksi.

Mieluisin kahvitaukoherkkusi?
Riippuu paljon mielialastani ja säästä / vuodenajasta. Kesäisin se on ehdottomasti jäätelö, sateisina päivinä kahvin seurana maistuu mango-passionhedelmäwiener, joka on Baltian kategoriatiiimin ja Tanskan yhteistyötä. Minulle maistuvat myös hyvin pecanpähkinäwiener ja kanelipulla.