Meidän kauttamme saat laajan valikoiman gluteenittomia tuotteita ammattikeittiöille ja paistopisteille Myllyn Paras -tuotemerkiltä.

Käyttövinkkejä

  • Kouluta henkilökunta gluteenittomuuden huomioimiseen ja omavalvontaan.
  • Huomioi gluteenittomuus jo menun suunnittelussa.
  • Varmista aina kaikkien raaka-aineiden gluteenittomuus.
  • Varastoi kontaminaatioriski huomioiden.
  • Estä kontaminaatio eri työvaiheissa.
  • Tarjoile gluteenittomat tuotteet omasta astiastaan ja omien ottimien, leipäveitsien sekä levitteiden kanssa.
  • Pidä jatkuvasti huolta erityisruokavalioiden merkinnöistä.

Pääosa gluteenittomista tuotteista on yksittäispakattuja, mikä pienentää kontaminaatioriskiä. Muista myös selkeä ja näkyvä merkintä gluteenittomuudesta, jotta kuluttaja löytää tuotteet.

Ilahduta asiakasta

Käytä gluteenittomuuden ilmaisemiseen selkeitä merkintöjä näkyvällä paikalla, niin palvelet asiakastasi parhaiten. Keliakialiitto järjestää vuosittain teemallisen Keliakiaviikon, johon voit osallistua. Voit lukea lisää Keliakiaviikosta Keliakialiiton verkkosivuilta.

Suhtaudu gluteenittomista tuotteista kiinnostuneisiin myönteisesti ja vastaa kysymyksiin auliisti. Keliakialiiton kyselyn mukaan 70 % keliaakikoista epäilee gluteenittoman annoksen turvallisuutta kodin ulkopuolella: varmista siis, että olet asiakkaasi luottamuksen arvoinen!

Usein kysyttyä

Mikä merkitys pakkauskalvoilla on?
Pakkauskalvot pitävät tuotteesta huolta leipomolta pöytään asti. Kalvo suojelee kontaminaatiolta ja pitää tuotteen tuoreempana.

Kuivuvatko gluteenittomat leipomotuotteet tavallisia herkemmin?
Riski kuivua on suurempi gluteenittomilla tuotteilla. Osa tuoreudesta saadaan takaisin lämmittämällä tuote kevyesti ennen tarjoilua. Myös yksittäispakkaus auttaa säilyttämään kosteutta.