Pullakranssi

Leivontavideo pullakranssien tekemisestä. Pullakransseja voi tehdä erilaisista nostatetuista kierrepullista ja ne voi koristella sesongin mukaan.


  • Vaasan Toscapullia (5 kpl/kranssi)
  • kranssivuokia
  • vuokaspray
  • pakkauksen toscakuorrutetta

  1. Sulata toscapullat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Voitele kranssivuoat hyvin vuokaspraylla.
  3. Litistä toscapullaa käsien välissä pitkulanmalliseksi, ja aseta kranssivuokaan. Aseta pullat limittäin. Yhteen kranssiin tulee viisi pullaa.
  4. Nostata joko nostatuskaapissa 15–25 minuuttia tai huoneenlämmössä hyvin peiteltynä ½–1½ tuntia. Nostatusaika riippuu pullan lämpötilasta.
  5. Laita kranssien päälle pakkauksen mukana tullutta toscakuorrutetta.
  6. Paista 175-180 asteessa 20-25 minuuttia.
  7. Anna kranssien jäähtyä noin 20 minuuttia ennen esillepanoa.

Katso muut videoreseptit alta.