Karhunlaukka burger

Gourmet burger pihvillä, karhunlaukkapestolla ja tomaattirelissillä. Meiltä saat monipuolisesti ideoita premium hampurilaisten reseptiikkaan.


10 annosta

Aioli:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 tl laadukasta sinappia
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa ja pippuria

Karhunlaukkapesto:

  • 1 nippu karhunlaukkaa
  • 150 g paahdettuja ja murskattuja seesaminsiemeniä
  • 1dl extra virgin -oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Tomaattirelissi:

  • 1 kg tomaatteja, kaltattuna ja silputtuna
  • 2 punasipulia silputtuna
  • 3-4 timjaminoksaa
  • ½dl tomaattimehu-tiivistettä
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl tummaa sokeria
  • suolaa ja pippuria

Aioli:

  1. Vatkaa yhteen munankeltuaiset, sinappi ja etikka.
  2. Lisää hitaasti öljy ja vatkaa, kunnes öljy sekoittunut täysin.
  3. Lisää valkosipulimurska ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pesto:

  1. Soseuta karhunlaukka, paahdetut seesaminsiemenet ja öljy, kunnes ovat tasaista seosta.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.

Relissi:

  1. Sekoita ainekset kattilassa ja keitä, kunnes rakenne on sopiva.
  2. Ota timjaminoksat pois relissistä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Jos haluat sileän relissin, sekoita sauvasekoittimella.

Hampurilaisen kokoaminen:

  1. Muotoile 10 hampurilaispihviä jauhelihasta, mausta suolalla ja pippurilla ja paista pannulla. 
  2. Lämmitä sämpylät uunissa tai grillillä.
  3. Levitä pohjalle aiolia ja kannelle karhunlaukkapestoa.
  4. Kokoa hampurilaiseen salaatti, tomaattirelissi, pihvi, punasipuli ja kansi päälle. 

Tarjoiluehdotus: Tarjoa perunasoseen, ranskalaisten, chiliranskalaisten, juuresranskalaisten, tortillasipsien, sipulirenkaiden, salaattisekoituksen tai salsan kera.