Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Juustoinen parsa-sieni kasvispiirakka
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolaiseen leivontaan
- 1 kpl keltuainen
TÄYTE:
- 200 g siitakesieniä
- 100 g purjoa
- 50 g voita
- 200 g säilöttyä valkoista parsaa ilman lientä
- 150 g Västerbotten-juustoa
- 10 g hienonnettua persiljaa
- 150 g kananmunaa
- 200 g kuohukermaa
- 100 g täysmaitoa
- 1 tl valkopippuria
- suolaa
- öljyä paistamiseen
PIIRAKKAPOHJA:
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Kauli piirakkataikina silikonimattojen tai kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm paksuiseksi.
- Jäähdytä ja painele taikina irtopohjaiseen Teflon-pinnoitettuun piirakkavuokaan.
- Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa 30 min ja paista tämän jälkeen 20 min.
- Riko keltuainen kulhoon, sivele kypsän piirakan pintaan ja paista vielä 2 min.
TÄYTE:
- Leikkaa siitakesienet peukalonpään kokoisiksi.
- Suikaloi purjo ohuelti.
- Freesaa purjo paistinpannulla voin kanssa läpikuultavaksi ja kypsäksi. Siirrä kulhoon.
- Paista siitakesienet kuumalla pannulla tilkassa öljyä kullanruskeiksi ja yhdistä purjon kanssa.
- Pilko valkoinen parsa peukalonpään kokoiseksi, murenna juusto ja lisää persiljan kanssa kulhoon.
- Sekoita hyvin ja vuoraa kypsä piirakkapohja täytteellä.
- Valmista munamaito yhdistämällä kananmuna, kuohukerma, maito ja pippuri kulhossa. Sekoita hyvin ja mausta ripauksella suolaa.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen, kaada munamaito piirakan täytteen joukkoon ja paista 25-30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
- Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.