Juustoinen parsa-sieni kasvispiirakka

Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita pakastetaikinoita.
 
Tässä reseptissä Johan yhdistää siitakesienet, mehevän parsan ja aromikkaan Västerbotten‑juuston herkulliseksi suolaiseksi piirakaksi. Valmis pyöreä Myllyn Paras suolainen piirakkataikina tarjoaa varman ja tasalaatuisen pohjan piirakalle.

1 piirakka

TÄYTE:

  • 200 g siitakesieniä
  • 100 g purjoa
  • 50 g voita
  • 200 g säilöttyä valkoista parsaa ilman lientä
  • 150 g Västerbotten-juustoa
  • 10 g hienonnettua persiljaa
  • 150 g kananmunaa
  • 200 g kuohukermaa
  • 100 g täysmaitoa
  • 1 tl valkopippuria
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

PIIRAKKAPOHJA:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Kauli piirakkataikina silikonimattojen tai kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm paksuiseksi.
  3. Jäähdytä ja painele taikina irtopohjaiseen Teflon-pinnoitettuun piirakkavuokaan.
  4. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa 30 min ja paista tämän jälkeen 20 min.
  5. Riko keltuainen kulhoonsivele kypsän piirakan pintaan ja paista vielä 2 min.

TÄYTE:

  1. Leikkaa siitakesienet peukalonpään kokoisiksi.
  2. Suikaloi purjo ohuelti.
  3. Freesaa purjo paistinpannulla voin kanssa läpikuultavaksi ja kypsäksiSiirrä kulhoon.
  4. Paista siitakesienet kuumalla pannulla tilkassa öljyä kullanruskeiksi ja yhdistä purjon kanssa.
  5. Pilko valkoinen parsa peukalonpään kokoiseksi, murenna juusto ja lisää persiljan kanssa kulhoon.
  6. Sekoita hyvin ja vuoraa kypsä piirakkapohja täytteellä.
  7. Valmista munamaito yhdistämällä kananmuna, kuohukerma, maito ja pippuri kulhossa. Sekoita hyvin ja mausta ripauksella suolaa.
  8. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen, kaada munamaito piirakan täytteen joukkoon ja paista 25-30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  9. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.