Vesa Muttonen

Tuotantotyöntekijä & Työsuojeluvaltuutettu | Operations

"Viihdyin täällä alusta asti hyvin ja teollinen prosessi, koneet ja laitteet ovat aina olleet mieleeni. Lähes 12 vuotta olen toiminut työsuojeluvaltuutettuna ja saanut nähdä aitiopaikalta valtavan murroksen, mikä tuossa ajassa työturvallisuudessa on tapahtunut. Leipomolla työturvallisuusasioita hoidetaan todella hyvällä yhteistyöllä ja yhteisen asian puolesta. Silloin myös oma tekeminen on mielekästä."

Muistatko ensimmäisen työpäiväsi? Kerro siitä muutamalla lauseella.

Vuonna 1999 sain kuuden viikon työsopimuksen pellinpesijäksi, mikä on jatkunut erinäisinä työtehtävinä tähän päivään asti. Siihen aikaan piirakat lähetettiin asiakkaille pelleillä ja pellit palautettiin leipomolle takaisin. Työ oli fyysistä ja kiireistä. Se sopi voimiensa tunnossa olevalle nuorelle miehelle. Sitä ennen olin jo ollut kaksi lyhyempää jaksoa leipomolla.

Miksi olet töissä juuri tässä työpaikassa?

Ammattikoulun leipurilinjan jälkeen tuntui luonnolliselta hakea töihin leipomolle. Viihdyin täällä alusta asti hyvin ja teollinen prosessi, koneet ja laitteet ovat aina olleet mieleeni. Lähes 12 vuotta olen toiminut työsuojeluvaltuutettuna ja saanut nähdä aitiopaikalta valtavan murroksen, mikä tuossa ajassa työturvallisuudessa on tapahtunut. Leipomolla työturvallisuusasioita hoidetaan todella hyvällä yhteistyöllä ja yhteisen asian puolesta. Silloin myös oma tekeminen on mielekästä.

Mitä työpäivääsi kuuluu?

Perusarkea ovat pakkaamotyöt, työturvallisuusasioiden hoitaminen sekä työnopastukset ja erilaisten työohjeiden tekeminen.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti työskentely työyhteisössä, joka koostuu eri ikäisistä ja eri ammattiryhmiä edustavasta joukosta. Leipomolla työilmapiiri ja henki on erittäin hyvä. Suuri joukko erilaisia persoonia tekee tästä työpaikasta ainutlaatuisen.

Viikon paras päivä?

Lauantai.

Mieluisin kahvitaukoherkkusi

Munkit. Niihin ei koskaan kyllästy.