Sonja Heliranta

Tuotekehittäjä | Tuotekehitys

"Tykkään leipoa! Olen opiskellut elintarvikealaa paljon, ja leipomon erilaiset työtehtävät on aina tuntuneet omimmalta minulle. Työssäni pääsen aitiopaikalta seuraamaan, millaisia leipomotuotteita kuluttajat haluavat syödä, ja kehittämään niitä heille."

Muistatko ensimmäisen työpäiväsi? Kerro siitä muutamalla lauseella.

Ensimmäinen työpäivä meni todella nopeasti tutustuessa uusiin työkavereihin ja työpaikkaan. Se oli jännittävä, mutta samalla myös todella innostava.

Miksi olet töissä juuri tässä työpaikassa?

Tykkään leipoa! Olen opiskellut elintarvikealaa paljon, ja leipomon erilaiset työtehtävät on aina tuntuneet omimmalta minulle. Työssäni pääsen aitiopaikalta seuraamaan, millaisia leipomotuotteita kuluttajat haluavat syödä, ja kehittämään niitä heille.

Mitä työpäivääsi kuuluu?

Reseptiikan suunnittelua, raaka-aineiden testaamista, uusien tuotteiden ideointia, yhteistyötä esimerkiksi tuotannon, laadun ja hankinnan kanssa, tuotteiden valmistusprosessin ja reseptiikan sovittamista tuotantolinjoille, tuotannon työohjeiden luomista ja päivittämistä sekä ongelmanratkaisua hankalien tuotteiden kanssa.

Mikä on parasta työssäsi?

Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus. Pääsen olemaan mukana monessa asiassa, eikä tylsiä hetkiä ehdi syntyä. Työpäivät menevät nopeasti.

Viikon paras päivä?

Usein se on sunnuntai, kun saa vauhdikkaan viikon jälkeen rauhoittua hyvän kirjan parissa kotona ja valmistautua tulevaan viikkoon.

Mieluisin kahvitaukoherkkusi

Suolaisista herkuista porkkanariisipiirakka ja makeista kaikki, joissa maistuu kunnolla kardemumma.