Mauritz Almari
Petikon leipomon johtaja | Operations

"Lantmännen Unibake Finland on upea yritys, ja olen ylpeä, että olen saanut kasvaa ja kehittyä sen mukana."

Muistatko ensimmäisen työpäiväsi? Kerro siitä muutamalla lauseella.
Muistan sen erittäin hyvin. Tulin kesätöihin kesäkuun 3. päivä “muutama vuosi sitten” ajamaan pakettiautoa silloiseen Bacoon, nykyiseen Lantmännen Unibake Finlandiin. Tavarantoimituksia ei kuitenkaan ollut kyseisenä päivänä, joten aloitin työhistoriani yrityksen tuotantolinjalla taikinanteossa. Pakettiautoa tuli ajettua harvemmin. Alun tuotantotyön jälkeen toimin pitkään työnjohtajana kahdessa leipomossa, sen jälkeen Petikon tuotantopäällikkönä ja viimeiset vuodet nykyisessä roolissani Petikon leipomon johtajana.

Miksi olet töissä juuri tässä työpaikassa?
Lantmännen Unibake Finland on upea yritys, ja olen ylpeä, että olen saanut kasvaa ja kehittyä sen mukana. Aloitimme pienenä leipomona ja olemme kasvaneet yritysostojen ja pakaste- ja fast food -tuotteiden kysynnän kasvun kautta suureksi elintarvikealan toimijaksi. Olemme ketterä ja asiakaslähtöinen yritys, joka pitää hyvää huolta henkilökunnastaan.

Mitä työpäivääsi kuuluu?
Työnkuvani on laaja eikä samanlaista työpäivää ole tullut kertaakaan vastaan. Tuotantolinjalla työskentelen enää (valitettavan) harvoin vaikka päivittäin tuotannossa vierailenkin. Päätavoitteeni on pitää Petikon leipomo kustannustehokkaana ja kehittää leipomon toimintaa esim. lisäämällä automaatioita ja vähentämällä hävikkiä sekä pitää työntekijämme tyytyväisinä ja työolot turvallisina.

Mikä on parasta työssäsi?
Ihmiset ja haasteet - vedämme Petikossa yhtä köyttä ja autamme toinen toisiamme voittaen eteen tulevat tuotannolliset ja muut haasteet.

Viikon paras päivä?
Maanantai, sillä parasta on, kun saan aloittaa uuden työviikon Lantmännen Unibake Finlandin palveluksessa.

Mieluisin kahvitaukoherkkusi?
Lempiherkkuni on Vaasan Kaurasko -leipä. Lisäksi pidän kovasti Vaasan Paistotuoreet Ohraleivästä sekä Vaasan Isoäidin Mustikkapiirakasta, mitkä toimitetaan Vaasanin toimesta leipomomme välipalaksi viikoittain.