Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Sitruuna-marenkipiirakka
Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita pakastetaikinoita.
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makeaan leivontaan
- 1 kpl keltuainen
- tarjoiluun sitruunaa
SITRUUNATÄYTE:
- 300 g kananmunaa
- 200 g sokeria
- 120 g sitruunamehua
- 30 g raastettua sitruunankuorta
- 200 g kuohukermaa
ITALIALAINEN MARENKI:
- 90 g kananmunan valkuaista
- 180 g sokeria
- 45 g vettä
TAIKINA:
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Kauli piirakkataikina silikonimattojen tai kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm paksuiseksi.
- Jäähdytä ja painele taikina irtopohjaiseen Teflon-pinnoitettuun piirakkavuokaan.
- Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa 30 min ja paista tämän jälkeen 20 min.
- Riko keltuainen kulhoon, sivele kypsän piirakan pintaan ja paista vielä 2 min.
SITRUUNATÄYTE:
- Yhdistä raaka-aineet kattilassa.
- Lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen 40-asteiseksi ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Älä nosta sauvasekottimen terää välttääksesi kuplien muodostumisen.
- Kaada täyte kypsän piirakkapohjan päälle ja poista ilmakuplat kaasupolttimella puhaltamalla.
- Kypsennä 140-asteisessa uunissa 20-25 min.
- Jäähdytä piirakka jääkaapissa ennen vuoasta poistoa.
ITALIALAINEN MARENKI:
- Yhdistä vesi ja sokeri kattilassa ja keitä 120-asteiseksi.
- Siirapin lämmetessä vatkaa valkuainen yleiskoneen kulhossa vispiläpäällä kevyeksi vaahdoksi.
- Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten.
- Vatkaa täydellä teholla kunnes marenki on ilmavaa ja täysin jäähtynyt.
PIIRAKAN KOKOAMINEN:
- Poista jäähtynyt piirakka vuoasta ja pursota marenki piirakan päälle haluamasi mutooon.
- Viimeistele piirakka tuoreeltaan raastetulla sitruunankuorella.