6.5.2025

Lantmännen Unibake Finland on jälleen mukana Elintarviketeollisuusliiton ja jäsenyritysten järjestämällä Maistuva Päivä -teemaviikolla 5.–16.5.2025. Teemaviikon tavoitteena on tehdä elintarvikealaa ja sen monipuolisia työtehtäviä tutuiksi peruskoulun 7.-8. luokan oppilaille yritysvierailujen kautta. Uusia osaajia tarvitsevalle alalle profiilin nosto nuorten keskuudessa on erittäin tärkeää, sillä vaikka ruoka on kaikille tuttu, elintarvikeala puolestaan ei.  

Tänä keväänä tapahtumassa on mukana kymmenisen vierailukohdetta eri puolilta Suomea.

Viime vuonna Lantmännen Unibake Finland avasi ovet Hyvinkään-leipomoon Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän elintarvikealan opiskelijoille. Tänä vuonna Joutsenon-leipomomme vieraaksi valikoitui lähikoulun 7. luokan oppilaita.

Yritysvierailulla monen mielikuvat elintarvikealasta ja alan työtehtävistä ovat saaneet kyytiä.

- Työ elintarvikealan yrityksissä on monelle peruskouluikäiselle tuntematon. Vierailun kautta voimme avata nuorten silmät huomaamaan, miten paljon asioita ruoan valmistukseen liittyy ja miten monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä meiltä täältä leipomosta löytyy, kertoo Ville Huovinen, Joutsenon leipomon johtaja, Lantmännen Unibake Finland.

Lisätietoa Maistuvasta Päivästä: https://www.etl.fi/maistuva-paiva/

Maistuva Päivä 2024