Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Sitruunaiset mustikka-vaniljapullat
- 10-15 kpl Vaasan Vaniljarahkapullia
- 0,200 kg kotimaisia pakastemustikoita sulatettuina
- 0,300 kg kuohukermaa
- 0,050 kg sokeria
- 0,010 kg vaniljasokeria
- 0,200 kg sitruunatahnaa (lemon curd)
- koristeluun: pensasmustikoita, sitruunankuorta
- Sulata pullia 1 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
- Paista pullia 180 °C 12–15 min.
- Valuta mustikat huolellisesti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kermavaahto ja sokerit mustikoiden joukkoon.
- Halkaise jäähtyneet pullat.
- Levitä sitruunatahnaa pullien pohjalle ja luskoi mustikkatäytettä.
- Nosta hattu kanneksi.
VINKKI: Pullan voi koristella pensasmustikalla ja sitruunankuorisuikaleella. Tällöin mustikkatäytettä kannattaa säästää tilkka myös koristeiden alle "liimaksi".