Sitruunaiset mustikka-vaniljapullat

Vaasan Vaniljarahkapulla on täydellinen pohja, kun haluat valmistaa sesonkiin sopivia herkkuja vitriiniin helposti ja tehokkaasti. Sitruunan ja mustikan yhdistelmä tuo raikkaan keväisen maun, joka sopii erinomaisesti pääsiäiseen, kevään juhlapöytiin ja myös laskiaiseen.

10-15 annosta
  • 10-15 kpl Vaasan Vaniljarahkapullia
  • 0,200 kg kotimaisia pakastemustikoita sulatettuina
  • 0,300 kg kuohukermaa
  • 0,050 kg sokeria
  • 0,010 kg vaniljasokeria
  • 0,200 kg sitruunatahnaa (lemon curd)
  • koristeluun: pensasmustikoita, sitruunankuorta

  1. Sulata pullia 1 h huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
  2. Paista pullia 180 °C 12–15 min.
  3. Valuta mustikat huolellisesti.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kermavaahto ja sokerit mustikoiden joukkoon.
  5. Halkaise jäähtyneet pullat.
  6. Levitä sitruunatahnaa pullien pohjalle ja luskoi mustikkatäytettä.
  7. Nosta hattu kanneksi.

VINKKI: Pullan voi koristella pensasmustikalla ja sitruunankuorisuikaleella. Tällöin mustikkatäytettä kannattaa säästää tilkka myös koristeiden alle "liimaksi".