Karamellisoitu kanelikierre suklaaganachella

Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita pakastetaikinoita.

Tässä reseptissä Johan loihtii karamellisoidun kanelikierteen, johon lisätty samettinen suklaaganache nostaa klassisen herkun aivan uudelle tasolle. Myllyn Paras valmis lehtitaikina tekee valmistuksesta nopeaa ja helppoa.

10 annosta

KANELIKIERRE:

SUKLAAGANACHE:

  • 200 g laadukasta 60 % tummaa suklaata
  • 200 g kuohukermaa
  • sormisuolaa

VOITELUUN JA VIIMEISTELYYN:

  • normaalisuolaista voita
  • ruokosokeria

  1. Sulata lehtitaikina kylmässä ja jätä se hieman kohmeiseksi.
  2. Valmista sulaessa täyte.
  3. Vaivaa sokerivoi ja mausteet sekaisin kulhossa.
  4. Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päällerullaa kääreeksi ja pakasta kohmeiseksi.
  5. Voitele Teflon-pinnoitettu muffinsivuoka voilla ja ripottele ruokosokeria.
  6. Leikkaa taikinasta noin 50 g painoisia kiekkoja ja asettele ne vuokiin. Ripottele päälle ruokosokeria.
  7. Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja paista 25-30 min, kunnes kierteet ovat kypsiä ja karamellisoituneita.
  8. Jäähdytä hetkipoista muoteista ja tarjoile lämpimän suklaaganachen kanssa.

SUKLAAGANACHE:

  1. Lämmitä kuohukerma kattilassa noin 80-asteiseksi.
  2. Rouhi suklaa ja siirrä kulhoon.
  3. Kaada lämmin kerma päällepeitä kelmulla ja anna seistä 5 min.
  4. Sekoita tasaiseksi nuolijalla ja mausta sormisuolalla.