Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Karamellisoitu kanelikierre suklaaganachella
Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita pakastetaikinoita.
KANELIKIERRE:
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikina
- 150 g ruokosokeria
- 150 g normaalisuolaista voita
- 2 rkl kanelia
- 1 tl kardemummaa
SUKLAAGANACHE:
- 200 g laadukasta 60 % tummaa suklaata
- 200 g kuohukermaa
- sormisuolaa
VOITELUUN JA VIIMEISTELYYN:
- normaalisuolaista voita
- ruokosokeria
- Sulata lehtitaikina kylmässä ja jätä se hieman kohmeiseksi.
- Valmista sulaessa täyte.
- Vaivaa sokeri, voi ja mausteet sekaisin kulhossa.
- Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päälle, rullaa kääreeksi ja pakasta kohmeiseksi.
- Voitele Teflon-pinnoitettu muffinsivuoka voilla ja ripottele ruokosokeria.
- Leikkaa taikinasta noin 50 g painoisia kiekkoja ja asettele ne vuokiin. Ripottele päälle ruokosokeria.
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi ja paista 25-30 min, kunnes kierteet ovat kypsiä ja karamellisoituneita.
- Jäähdytä hetki, poista muoteista ja tarjoile lämpimän suklaaganachen kanssa.
SUKLAAGANACHE:
- Lämmitä kuohukerma kattilassa noin 80-asteiseksi.
- Rouhi suklaa ja siirrä kulhoon.
- Kaada lämmin kerma päälle, peitä kelmulla ja anna seistä 5 min.
- Sekoita tasaiseksi nuolijalla ja mausta sormisuolalla.