Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Ice cream sandwich
- 1 kpl Myllyn Paras Cookietaikina Tuplasuklaa
- koristeluun vadelmia ja syötäviä kukkia
LIPSTIKKAÖLJY:
- 100 g lipstikkaa
- 100 g rypsiöljyä
LIPSTIKKA-PARFAIT:
- 100 g valkuaista
- 100 g sokeria
- 50 g lipstikkaöljyä
- 100 g ranskankermaa
- 200 g kuohukermaa
SUOLAKARAMELLI:
- 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
- merisuolaa
KEKSIT:
- Kauli cookietaikina kahden silikonimaton tai leivinpaperin väliin noin 8 mm paksuiseksi.
- Paista keksit paketin ohjeen mukaan ja leikkaa taikina leikkurin avulla muotoon vielä lämpimänä.
- Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
LIPSTIKKAÖLJY:
- Aja lipstikka ja öljy täydellä teholla blenderissä kunnes öljy on noin 76-asteista.
- Valuta öljy astiaan yön yli harsoliinalla vuoratussa siivilässä.
LIPSTIKKA-PARFAIT:
- Valmista sveitsiläinen marenki yhdistämällä valkuainen ja sokeri kattilassa.
- Kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen 80-asteiseksi.
- Siirrä kypsä massa vispiläpäällä varustettuun yleiskoneeseen ja vatkaa täydellä teholla kunnes marenki on ilmava ja täysin jäähtynyt.
- Yhdistä ja sekoita erillisessä kulhossa lipstikkaöljy ja ranskankerma.
- Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa perhmeäksi vaahdoksi.
- Kääntele kerma-öljy seos osissa marengin joukkoon.
- Kääntele tämän jälkeen vielä kermavaahto joukkoon, myöskin osissa.
- Muotita massa, pakasta kunnes jäinen ja poista muoteista.
SUOLAKARAMELLI:
- Poista metallipurkista etiketti, laita purkki kattilaan ja peitä vedellä.
- Keitä 2 tuntia välillä purkkiä käännellen.
- Poista purkki kattilasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Avaa purkki, siirrä sisältö kulhoon ja mausta maun mukaan merisuolalla.
- Siirrä valmis karamelli pursotinpussiin ja säilytä huoneenlämmössä.
KOKOAMINEN:
- Aseta jäädyke keksien väliin.
- Pursota päälle suolakaramellia.
- Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.