Ice cream sandwich

Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita pakastetaikinoita.
 
Tässä reseptissä Johan tekee ice cream sandwichin käyttämällä Myllyn Paras valmista cookietaikinaa. Valmis taikina takaa tasalaatuiset, kauniisti paistuvat keksipohjat.

4 annosta

LIPSTIKKAÖLJY:

  • 100 g lipstikkaa
  • 100 g rypsiöljyä

LIPSTIKKA-PARFAIT:

  • 100 g valkuaista
  • 100 g sokeria
  • 50 g lipstikkaöljyä
  • 100 g ranskankermaa
  • 200 g kuohukermaa

SUOLAKARAMELLI: 

  • 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
  • merisuolaa

KEKSIT:

  1. Kauli cookietaikina kahden silikonimaton tai leivinpaperin väliin noin 8 mm paksuiseksi.
  2. Paista keksit paketin ohjeen mukaan ja leikkaa taikina leikkurin avulla muotoon vielä lämpimänä.
  3. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

LIPSTIKKAÖLJY:

  1. Aja lipstikka ja öljy täydellä teholla blenderissä kunnes öljy on noin 76-asteista.
  2. Valuta öljy astiaan yön yli harsoliinalla vuoratussa siivilässä.

LIPSTIKKA-PARFAIT:

  1. Valmista sveitsiläinen marenki yhdistämällä valkuainen ja sokeri kattilassa.
  2. Kypsennä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen 80-asteiseksi.
  3. Siirrä kypsä massa vispiläpäällä varustettuun yleiskoneeseen ja vatkaa täydellä teholla kunnes marenki on ilmava ja täysin jäähtynyt.
  4. Yhdistä ja sekoita erillisessä kulhossa lipstikkaöljy ja ranskankerma.
  5. Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa perhmeäksi vaahdoksi.
  6. Kääntele kerma-öljy seos osissa marengin joukkoon.
  7. Kääntele tämän jälkeen vielä kermavaahto joukkoonmyöskin osissa.
  8. Muotita massa, pakasta kunnes jäinen ja poista muoteista.

SUOLAKARAMELLI:

  1. Poista metallipurkista etiketti, laita purkki kattilaan ja peitä vedellä.
  2. Keitä 2 tuntia välillä purkkiä käännellen.
  3. Poista purkki kattilasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Avaa purkkisiirrä sisältö kulhoon ja mausta maun mukaan merisuolalla.
  5. Siirrä valmis karamelli pursotinpussiin ja säilytä huoneenlämmössä.

KOKOAMINEN:

  1. Aseta jäädyke keksien väliin.
  2. Pursota päälle suolakaramellia.
  3. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.