Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Beignet-munkit
Lantmännen Unibake tukee ylpeästi Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa kohti arvostettua Bocuse d’Or -kilpailua. Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela on suunnitellut reseptejä, jotka tarjoavat ammattikeittiöille uusia tapoja hyödyntää laadukkaita leivonnaispakasteita.
- 5 kpl Vaasan Kotipulla-aihioita
- 5 g matcha-jauhetta
- 100 g sokeria
- 50 g pistaasipähkinöitä
- öljyä syväpaistoon
KARDEMUMMA CREME-DIPLOMAT:
- 200 g täysmaitoa
- 40 g sokeria
- 50 g keltuaista
- 25 g maissitärkkelystä
- 5 g vihreää kardemummaa rouhittuna
- 25 g normaalisuolaista voita
- 200 g kuohukermaa
- Jaa Vaasan Kotipulla-aihio 20 g painoisiksi paloiksi (yksi pulla-aihio neljään osaan) ja pyöritä palloiksi.
- Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1 h.
- Valmista maustesokeri rouhimalla pistaasipähkinät hienoksi maustemyllyssä ja sekoittamalla kulhossa sokerin ja matcha-jauheen kanssa.
- Lämmitä syväpaistoöljy 180-asteiseksi ja paista munkit öljyssä siivilän avulla käännellen kunnes ne ovat kypsiä eli noin 2-3 minuuttia.
- Kuivaa munkit ylimääräisestä rasvasta paperin päällä.
- Pyöritä hieman jäähtyneet munkit maustesokerissa.
- Tarjoile diplomaattikreemin kanssa.
KARDEMUMMA CREME-DIPLOMAT:
- Yhdistä maito, sokeri, keltuainen, maissitärkkelys ja kardemumma kattilasssa. Sekoita hyvin.
- Kypsennä meidolla lämmöllä jatkuvasti pohjaa myöden vispilällä sekoittaen, kunnes seos suurustuu ja kuplii muutaman kerran.
- Siirrä välittömästi toiseen astiaan, lisää voi ja sekoita hyvin.
- Peitä pinta kelmulla ja jäähdytä täysin.
- Vatkaa jäähtyneen kreemin rakenne auki ja tasaiseksi nuolijalla.
- Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kreemin joukkoon.
- Säilytä valmis kreemi kylmässä.