Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
3.6.2025
Jatkamme Suomen joukkueen tukemista maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa kisakaudella 2025-2027. Bocuse d’Orin tunnettuuden kasvu auttaa edistämään ravintola-alan vetovoimaa ja sen ammattilaisten arvostusta.
Bocuse d’Or on arvostettu kansainvälinen kilpailu, joka järjestetään kahden vuoden välein. Suomi on osallistunut kilpailuun vuodesta 1991. Viime kaudella Suomi sijoittui 12. sijalle, ja Suomen parhaat saavutukset kautta aikojen ovat kaksi 4. sijaa.
Suomen joukkueen Bocuse d’Or -kokoonpano kisakaudelle 2025–2027 valittiin toukokuun lopulla Turussa. Edustuspaikasta kilpaili kolme joukkuetta, joista voittajaksi suoriutui Johan Kurkelan joukkue. Joukkueeseen kuuluvat edustaja Johan Kurkela, assistentti Niilo Suominen ja valmentaja Mikko Kaukonen. Kurkela on kilpaillut Bocuse d’Orissa aiemmin sekä edustajana että assistenttina.
Finaalipaikasta Lyonissa kilpaillaan alueellisten karsintojen kautta. Karsinnoissa kilpailijat toteuttavat kilpailutehtäviä, jotka mittaavat kilpailijoiden taitoja ja paineensietokykyä sekä näkemystä siitä, millaista on ruoka maailman korkeimmalla tasolla. Karsintakilpailuissa tuomaristo arvioi muun muassa ruoan makua ja ulkonäköä sekä kokelaiden keittiötyöskentelyä. Euroopan-karsinnat järjestetään maaliskuussa 2026, ja loppukilpailu Ranskan Lyonissa tammikuussa 2027.
”Lantmännen Unibake Finland on mukana Suomen joukkueen Bocuse d’Or -kumppanina nyt toista kautta. Tavoitteenamme on lisätä kisan tunnettuutta ja sen myötä alan työpaikkojen ja sen ammattilaisten arvostusta sekä innostaa ihmisiä tutustumaan Suomen rikkaaseen ravintolamaailmaan”, kertoo Salla Eklund, Lantmännen Unibaken Suomen markkinointijohtaja.
Lisätietoa:
Salla Eklund, Lantmännen Unibaken Suomen markkinointijohtaja, puh. +358 40 593 2664
Kuvat Santeri Stenvall