Green Garden Hot Dog

Gourmet hot dog vihreillä puutarhan antimilla täytettynä: maustettua kevätsipulia, persijaisia sipulirenkaita, paahdettua valkosipuliaiolia ja minttusinappia.


10 annosta

MAUSTETUT KEVÄTSIPULIT:

  • 4 kevätsipulia vinottain leikattuna noin 1x3 cm paloihin
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

RAPEAT PERSILJAISET SIPULIRENKAAT:

  • 2 isoa sipulia renkaiksi leikattuna
  • 1 dl maitoa
  • 50 g hienonnettua persiljaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

PAAHDETTU VALKOSIPULIAIOLI:

  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 30 g kananmunan keltuaista
  • 2 dl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

MINTTUSINAPPI:

  • 20 g hienonnettua minttua
  • 4 rkl vahvaa sinappia
  • vettä tarvittaessa

  1. Laita hot dog -nakit maustumaan punaviiniin yön yli edellisenä päivänä.

MAUSTETUT KEVÄTSIPULIT:

  1. Sekoita viinietikka ja hunaja keskenään ja kiehauta.
  2. Levitä seos pilkottujen kevätsipuleiden päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

RAPEAT PERSILJAISET SIPULIRENKAAT:

  1. Laita sipulirenkaat vetäytymään kulhoon maitoon vähintään tunnin ajaksi.
  2. Sekoita toiseen kulhoon jauhot, hienonnettu persilja sekä hieman suolaa.
  3. Pyöritä sipulirenkaat jauhoissa.
  4. Paista renkaita kuumalla pannulla, jossa on reilusti öljyä, noin 3 cm, kunnes sipulirenkaat ovat kauniin kultaisia.
  5. Laita paistetut sipulirenkaat talouspaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

PAAHDETTU VALKOSIPULIAIOLI:

  1. Kääntele valkosipulit yhdessä ruokalusikallisessa öljyä ja paista niitä uunissa 180 asteessa 20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauttaaltaan tummuneita.
  2. Sekoita kananmuna, viinietikka ja suola yhteen nopealla tahdilla minuutin ajan.
  3. Lisää öljy tasaisesti ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna valkosipulit huolellisesti ja sekoita aiolin joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa.

MINTTUSINAPPI:

  1. Sekoita hienonnettu minttu sinapin kanssa yhteen.
  2. Lisää tarvittaessa vettä tehdäksesi seoksesta hieman juoksevamman.

HOT DOGIN KOKOAMINEN:

  1. Paahda sämpylät.
  2. Voitele sämpylän alalpuolisko aiolilla.
  3. Lisää sen päälle punviinissä maustunut hot dog -nakki.
  4. Lisää päälle minttusinappia, maustetut kevätsipulit ja viimeistele rapeilla persiljasipulirenkailla.