Meillä on ilo olla tukemassa Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa yhdessä Kespron ja muiden kumppanien kanssa.

Kuvat Sakari Stenvall

Mikä on Bocuse d’Or?

Bocuse d’Or ("kultainen Bocuse") on arvostettu kansainvälinen gastronominen kilpailu, jonka loppukilpailu järjestetään kahden vuoden välein Ranskan Lyonissa. Vuodesta 1987 järjestetty kilpailu on saanut nimensä kuuluisalta edesmenneeltä ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka toimi lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana.

Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Suomen joukkue on osallistunut kilpailuun vuodesta 1991 lähtien. Tähänastinen paras sijoituksemme on 4. sija, johon olemme yltäneet 2 kertaa.