Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjois-Euroopassa.
Meillä on ilo olla tukemassa Suomen Bocuse d’Or -joukkueen matkaa yhdessä Kespron ja muiden kumppanien kanssa.
Kuvat Sakari Stenvall
Mikä on Bocuse d’Or?
Bocuse d’Or ("kultainen Bocuse") on arvostettu kansainvälinen gastronominen kilpailu, jonka loppukilpailu järjestetään kahden vuoden välein Ranskan Lyonissa. Vuodesta 1987 järjestetty kilpailu on saanut nimensä kuuluisalta edesmenneeltä ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuselta, joka toimi lähes 30 vuotta kansainvälisesti arvostetun kilpailun johtajana.
Bocuse d’Or -kilpailukausi kestää kaksi vuotta. Kilpailuun osallistuu kansallisuuksia neljältä eri mantereelta ja 24 maasta, jotka kilpailevat finaalipaikasta alueellisten karsintojen kautta. Karsintakierrokset pidetään Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.
Suomen joukkue on osallistunut kilpailuun vuodesta 1991 lähtien. Tähänastinen paras sijoituksemme on 4. sija, johon olemme yltäneet 2 kertaa.
Aikajana
Karsintakilpailut 26.9.2023
Kespron messut, Helsinki
EM-kilpailut 19.-20.3.2024
Trondheim, Norja
MM-finaali 23.-25.1.2025
Lyon, Ranska