Lantmännen Unibaken jatkuvan parantamisen ohjelma vähentää liiketoimintamme ympäristövaikutuksia monin tavoin.

Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen

Tehostamme energian käyttöä 3 % vuosittain. Seuraamme energiankulutusta ja säästämme energiaa esimerkiksi hyödyntämällä paistouunien lämpöä ja valaisemalla leipomomme LED-valoin. Vähensimme tuotannon hiilidioksidipäästöjä 70 % vuodesta 2015 vuoteen 2020 käyttämällä vihreää sähköä leipomoissamme. Lisäksi optimoimme jatkuvasti kuljetusta ja logistiikkaa.

Varmistamme, että konsernimme leipomoissa käytetään vain vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Käytämme omassa tuotannossamme vain vapaan kanan munia ja UTZ-sertifioitua kaakaota. Käyttämämme palmuöljy on RSPO-sertifioitua ja segregoitua. 

Ruokahävikin vähentäminen

Pyrimme vähentämään jätteiden määrää kaikilla osa-alueilla: tuotannossa, tuotteissa ja kuluttajan tasolla. Seuraamme leipomoidemme hävikkiä ja pyrimme minimoimaan hävikkiä kehitystoimenpiteiden avulla. Leipomoidemme ruokahävikki toimitetaan jatkojalostettavaksi kiertotaulouteen, ja siitä valmistetaan sekä biopolttoainetta että eläinrehun raaka-aineita.

 

Hävikkikampanjan avulla haluamme vähentää paistopisteiden hävikkiä. Hävikkikampanja tarjoaa käytännöläheisiä vinkkejä kuinka onnistut pakasteleivonnaisten paistamisessa. Myös kasvava valikoima valmiiksi paistettuja tuotteita nopeuttaa asiakkaan esillepanotyötä ja vähentää mahdollista paistohävikkiä.

Taklataan hävikki yhdessä