Maailmassa tarvitaan nyt konkreettisia vastuullisuustekoja. Haluamme olla avoimia vastuullisuussitoumuksistamme asiakkaille, hankintaketjulle ja muille sidosryhmille. Tavoitteenamme on pienentää hiilijalanjälkeämme, leipoa terveellisempiä tuotteita ja parantaa työntekijöidemme elämänlaatua koko liiketoiminnassamme.

Projektit

Tutustu vastuullisuustekoihimme ilmastoon, terveyteen ja ihmisiin liittyvissä tavoitteissamme.

Vastuullisuustavoitteemme

Olemme jakaneet vastuullisuustavoitteemme neljään eri osa-alueeseen

Ilmastotavoitteet

Olemme Science Based Targets -aloitteen mukaisesti sitoutuneet Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteeseen rajoittaa ilmaston lämpenemistä 1,5 asteeseen vuoteen 2030 mennessä. Pidemmän aikavälin tähtäimenämme on nettonolla kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2050 mennessä.



Lue lisää

Terveystavoitteet

Haluamme tukea kansanterveyttä kaksinkertaistamalla terveellisempien tuotteiden määrän vuoteen 2030 mennessä.



Lue lisää

Ihmisiin liittyvät tavoitteet

Tasa-arvo, monimuotoisuus, joustavuus, ikädiversitetti. Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja tarjota työntekijöillemme monipuolisia mahdollisuuksia läpi työuran turvallisessa ja avoimessa työympäristössä.

Lue lisää

Vastuullinen liiketoiminta

Tasa-arvo, monimuotoisuus, joustavuus, ikädiversitetti. Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja tarjota työntekijöillemme monipuolisia mahdollisuuksia läpi työuran turvallisessa ja avoimessa työympäristössä.

 

Keskeiset kehityskohteet

Olemme määritelleet keskeiset kehityskohteemme, joita edistämällä voimme saavuttaa vastuullisuustavoitteemme.

Vilja ja jauhot

  Käyttämämme viljat ja jauhot täyttävät laatuvaatimuksemme ja pystymme jäljittämään viljamme alkuperän. Tukenamme on Lantmännen-yritysten vahva osaaminen läpi viljan arvoketjun pellosta pöytään. Esimerkiksi Lantmännenin Ilmasto & Luonto -viljelyohjelmalla tuetaan kestävää viljelyä.  

Raaka-aineet

Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet ovat leipomotuotteiden perusta. Niiden on täytettävä niin laatuvaatimukset kuin muut viranomaisten vaatimukset.

Energia ja tehokkuus

Leipomomme ovat matkalla kohti fossiilivapaata tuotantoa. Optimoimme jatkuvasti myös energiatehokkuutta ja tuotantoprosesseja.

Pakkaukset

Optiomme pakkausmateriaaliemme käyttöä ja täyttöastetta. Näin varastoistamme kulkee vähemmän ilmaa ja enemmän tuotteita jokaisen rekkalastillisen myötä.

Varat ja palvelut

Ilmastonmuutosta vastaan taistelu on tiimityötä, joka vaatii ymmärrystä, yhteistyötä sekä painetta viedä asioita eteenpäin ja saada aikaan tuloksia. Vuoteen 2030 mennessä olemme sitoutuneet vähentämään Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjä 30 prosentilla.

Varastot ja kuljetus

Kehitämme yhteistyökumppaneidemme kanssa tuotteidemme varastointia ja kuljetusmahdollisuuksia.

Liikematkailu ja työmatkat

Olemme sitoutuneet vähentämään työmatkaliikenteeseen liittyviä Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Terveys

Täysjyvä

Täysjyvän ravintosisältö pitää sisällään paljon muutakin kuin ravintokuidun ja siksi tavoitteenamme onkin lisätä sen määrää leivissämme. Vuoteen 2030 mennessä globaali tavoitteemme on, että 33 % leivissä käytetyistä viljaraaka-aineistamme on täysjyvää.  

Ravintokuitu

Tavoitteemme on vuoteen 2030 mennessä kaikki leipätuotteemme (mukaan lukien fast food) ovat vähintäänkin kuidunlähteitä (väh. 3 % ravintokuitua). Lisäksi tavoitteemme on, että 30 % vehnäleivistämme sisältää väh. 6 % ravintokuitua.

Energiasisältö

Makeiden leivonnaistemme ravitsemustavoite koskee annoksien energiasisältöä, joka haluamme vähentää vuoteen 2030 mennessä. Kevennämme leivonnaisannosten keskimääräistä energiasisältöä 10 %. Kokonaisuudessaan 40 % myymistämme leivonnaisista sisältää max. 250 kcal per annos.

Suola

Yleisesti ruokavaliossa 25-35 % suolasta on peräisin leivästä. Leipäteollisuuden suurena toimijana voimme vaikuttaa pienilläkin suolapitoisuuden muutoksilla kansanterveyteen. Tavoitteenamme on vähentää suolan määrää leivissä ja fast food -leipätuotteissa 10 % vuoteen 2030 mennessä.