Kuluttajat eivät halua vain ruokaa, joka maistuu hyvältä, vaan ruokavalintojen tulee tuntua kokonaisvaltaisesti oikeilta.  

Pitkät perinteet ja katse tulevaisuudessa

Olemme osa Lantmänneniä, pohjoismaalaisten maanviljelijöiden omistajaa osuuskuntaa. Lantmännen on Pohjois-Euroopan johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- ja elintarvikealalla, ja se toimii viljan koko arvoketjussa pellosta pöytään. 

 

 

 Lantmännen-konsernin tuki antaa meille Lantmännen Unibakella ainutlaatuisen mahdollisuuden hyödyntää pellosta pöytään -arvoketjua vastuullisuustavoitteissamme. Lantmännen-konsernissa investoidaan tutkimukseen, innovaatioihin ja kehitykseen – kasvien viljelystä ja siementuotannosta fossiilittomiin ja kierrätettyihin kasviravinnetuotteisiin. Tuotamme kestävää ja vastuullista ruokaa. Kiertotalouteen perustuvalla lähestymistavalla hyödynnämme liiketoimintamme jokaista osa-aluetta. Näistä esimerkkinä on leipomotuotteiden hävikin hyödyntäminen biopolttoaineen valmistuksessa.  

Ilmasto, terveys ja ihmiset

Lantmännen Unibaken vastuullisuusstrategia perustuu kolmeen osa-alueeseen – ilmastoon, terveyteen ja ihmisiin – ja täydentävä neljäs osa-alue on luottamukseen ja läpinäkyvyyteen perustuva vastuullinen liiketoiminta. Jokainen osa-alue on yhtä tärkeä tavoitteessamme luoda kestävää arvoa raaka-aineiden korjuuhetkestä hetkeen, kun leipomotuote kohtaa kuluttajan. Teemme koko arvoketjussamme lujasti töitä vastataksemme haasteisiin ja vähentääksemme päästöjä kaikilla liiketoiminta-alueillamme.

Ilmasto

Olemme toimittaneet ilmastotavoitteemme Science Based Targets -aloitteelle (SBTi). Varmistamme, että raaka-aineidemme hankinta täyttää kestävän kehityksen vaatimukset – käytämme esimerkiksi vain RSPO-sertifioitua palmuöljyä ja vastuullisesti tuotettua kaakaota. Käytämme uusiutuvaa energiaa, parannamme energiatehokkuutta, vähennämme jätettä ja optimoimme muovin käytön pakkausmateriaaleissa.

 

Lue lisää ilmastotavoitteistamme

Terveys

Leipä on aina ollut tärkeä osa ihmiskunnan ravintoa. Haluamme tehdä terveellisempien leipien valitsemisen helpoksi asiakkaillemme ja kuluttajille. Tuomme markkinoille tuotteita, joissa on enemmän täysjyvää ja ravintokuitua ja vähemmän suolaa. Kehitämme makeiden leivonnaisten annoskokoja ja energiasisältöä niin, että herkutteluhetket on mahdollista sisällyttää osaksi tasapainoista ruokavaliota.