Täytepitko

Näin leivot täytepitkon Vaasan Pullataikinasta. Erotu myymäläpaistolla hyödyntäen omia tuunauksia ja taikinaleivontaa! Leivontavideot auttavat helposti alkuun.


  • Vaasa Pullataikinaa
  • paistonkestävää kreemiä
  • paistonkestävää hilloa
  • kananmunaa
  • raesokeria
  • sulatettua valkosuklaata
  • pomadaa

 

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa pullataikina ensin neljään osaan ja sitten kerran poikittain. Yhdestä taikinasta tulee 8 täytepitkoa.
  3. Venytä taikinapaloja hieman sekä sivu- että pystysuunnassa ja aseta pellille.
  4. Nostata joko nostatuskaapissa 20-30 minuuttia tai huoneenlämmössä hyvin peiteltynä 50-60 minuuttia.
  5. Voitele nostatetut taikinapalat huolellisesti kananmunalla.
  6. Paina taikinapalan keskelle vako täytettä varten.
  7. Pursota täyte taikinapalan keskelle kahtena raitana.
  8. Viimeistele raesokerilla.
  9. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.
  10. Anna täytepitkojen jäähtyä.
  11. Koristele halutessasi valkosuklaaraidoin tai pomadalla.