Rustiikkinen leipä

Leivontavideosta näet helposti, kuinka leivot Vaasan Rustiikkisesta leipätaikinasta kauniit, ilmavat ja rapeat leivät. Mukana on työohjeet ja tarvikkeet.


  • Vaasan Rustiikkinen leipätaikinaa
  • veitsi viillotukseen
  • jauhoja

 

  1. Laita taikina pussissaan sulamaan kylmiöön yön yli.
  2. Jauhota leivinpaperi valmiiksi. Leikkaa kylmiölämpöinen taikina kahteen osaan ja nosta palat pellille. Peitä muovilla. Nostata 2 tuntia huoneenlämmössä.
  3. Käännä taikinat ja muotoile tai jauhota leivän pinta ja muotoile. Tee lopuksi reilut viillot.
  4. Paista 200-220 asteessa noin 25 minuuttia. Käytä höyrytystä paiston alussa 6-12 sekuntia, mikäli uunissa on höyrytoiminto. Näin saat rapeamman kuoren.

Jakamalla taikinan kolmeen osaan teet helposti suipot patongit. Jakamalla kahdeksaan osaan teet reilut sämpylät. Katso muut leivontavideot alta.