Pullakranssi omenahillolla

Vaasan Pullataikinasta saa leivottua ihania kransseja vähittäiskaupan paistopisteisiin. Pullakranssi omenahillolla sopii hyvin syksyisiin sesonkeihin.


  • Vaasan Pullataikinaa
  • omenahilloa
  • kananmunaa
  • raesokeria

  1. Sulata pullataikina 2,5 tuntia pussissaan huoneenlämmössä tai yön yli kylmiössä.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan, niin saat kuusi kranssia yhdestä taikinasta.
  3. Kaulitse taikinapala levyksi.
  4. Levitä levylle hilloa ja rullaa se.
  5. Kierrä rulla kierteelle ja aseta voideltuun kranssivuokaan.
  6. Nostata 1 tunti huoneenlämmössä tai 20 minuuttia nostatuskaapissa.
  7. Voitele kranssi munalla ja koristele raesokerilla. Voit myös tehdä viiltoja kranssin pintaan.
  8. Paista noin 20 minuuttia 170 asteessa.