Lettipitko

Leivontavideolla käydään läpi, kuinka Vaasan Pullataikinasta leipoo kätevästi lettipitkot. Me opastamme taikinaleivonnan alkuun ja tarjoamme reseptit!


  1. Leikkaa pullataikina ensin neljään osaan ja sitten vielä puoliksi.
  2. Leikkaa yhteen palaseen kaksi viiltoa pystysuunnassa siten, että osiot jäävät ylhäältä kiinni toisiinsa.
  3. Pidä yläosasta kiinni ja venytä taikinasäikeitä pidemmiksi.
  4. Paina kulmat pitkon alle.
  5. Letitä pitko. Paina lopuksi taikinasäikeet hyvin yhteen.
  6. Nostele pellille.
  7. Nostata joko nostatuskaapissa 20-25 minuuttia, huoneenlämmössä hyvin peiteltynä 1-2 tuntia tai yön yli kylmiössä hyvin peiteltynä 10-12 tuntia.
  8. Voitele kananmunalla.
  9. Ripottele päälle raesokeria ja halutessasi mantelilastuja.
  10. Paista pitkoja 175-180 asteessa 12-15 minuuttia.