Kibe - lihamureke, BBQ-jogurtti

Heittäydyimme yhdessä Arla Pron ja HKScanin kanssa erilaisten makumaailmojen vietäväksi ja kehitimme innostavia, helposti toteutettavia Street Food -reseptejä. Kokeile ja rakenna katuruoan ympärille houkutteleva kokonaisuus myös esillepanon avulla.


10 annosta
  • 0,600 kg vesi
  • 0,020 kg kanaliemijauhe
  • 0,300 kg bulgur
  • 0,100 kg rypsiöljy
  • 1,500 kg HK Nauta-sika jauheliha
  • 0,300 kg sipulikuutio
  • 0,050 kg valkosipulimurska
  • 0,020 kg suola
  • 0,008 kg mustapippuri, rouhittu
  • 0,003 kg muskottipähkinä
  • 0,005 kg kaneli


BBQ-Skyrkastike

  • 0,345 kg Arla Pro Skyr, laktoositon
  • 0,055 kg BBQ-kastike
  • 0,005 kg suola
  • 0,001 kg mustapippuri


Lisäksi

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kanaliemiaines.
  2. Kaada liemi bulgurin päälle ja anna turvota 30 min.
  3. Ruskista sipulit rypsiöljyssä.
  4. Lisää mausteet ja jäähdytä.
  5. Sekoita bulgur, ruskistettu sipuli ja jauheliha tasaiseksi massaksi.
  6. Levitä jauheliha leivinpaperin päälle 1/1 GN-vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Paista yhdistelmäuunissa 170 asteessa (20 %) kunnes sisälämpö on 75 astetta.
  8. Leikkaa kypsennetty mureke annospaloiksi.
  9. Tarjoa lämmitettyjen perunarieskojen, kastikkeen ja salaatin kanssa.