Jyväpatonki savustetulla lohella

Jyväpatonki savustetulla lohella, sokeriherneen versoilla, lehtimangoldilla sekä raastetulla piparjuurella. Sopii mainiosti ruokaisan keiton kaveriksi.


10 annosta

  • 10 kpl Vaasan Viljaista Jyväpatonkia
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 600 g savustettua lohta viipaleina
  • 1 sitruuna
  • 200 g sokeriherneen versoja
  • 50 g lehtimangoldin lehtiä
  • 50 g Lollo Rosso -salaatinlehtiä
  • 40 g raastettua piparjuurta

  1. Sekoita tuorejuusto ja piparjuuri keskenään. Levitä tuorejuustoseosta leivälle.
  2. Täytä leipä salaatinlehtisekoituksella ja savustetulla lohella.
  3. Koristele annos oransseilla tai keltaisilla kirsikkatomaateilla, sitruunaviipaleella ja halkaistulla punaisella lehtimangoldin lehdellä.

Vinkki:
Ruokaisamman aterian saat tarjoamalla leivän lisäksi maukasta hernekeittoa.